Servicii de sănătate în aproximativ 40 de specialităţi medicale, chirurgicale şi conexe.

Testimoniale

 • Naşterea a însemnat o experienţă minunată, deoarece am avut parte de servicii de înaltă calitate şi un personal bine pregătit şi [+]

  Maria Raluca A., pacientă Maternitate

AcasăPediatrie Despre Prezentare

Prezentare

Vizita la medic nu face parte dintre cele mai mari plăceri ale copilului tău. Dar e un lucru necesar, deopotrivă când e vorba despre consultaţiile periodice prin care te asiguri că evoluţia lui se încadrează în limite fireşti, sau când o problemă serioasă de sănătate impune măsuri speciale.

Orice problemă care tulbură starea de sănătate a copilului tău îţi provoacă nelinişte şi îngrijorare. Noi suntem aici pentru a-ţi oferi sprijin şi cea mai bună asistenţă medicală.

Arcadia Hospital e alături de tine, pentru că sănătatea copilului tău e şi prioritatea noastră.

Centrul de Pediatrie Arcadia oferă cele mai bune servicii medicale, în mediul cel mai prietenos cu putinţă. Spaţiul destinat Centrului de Pediatrie este amenajat în acord cu nevoile şi aşteptările copiilor, astfel încât vizita la medic să nu devină pentru ei o experienţă neplăcută.

Dotări

Spaţiul dedicat serviciilor medicale de ambulatoriu pentru copii cuprinde:

 • 3 cabinete de consultaţii;
 • un spaţiu de aşteptare special amenajat într-un mod cald şi primitor, pentru a câştiga încrederea micului pacient;
 • un cabinet de ecografie, dotat cu ecograf pentru examinări pediatrice Philips HD7 XE,  în care echipamentul ultramodern pentru examinări pediatrice include aplicaţii clinice pentru cardiologie, sfera vasculară, ginecologie şi ecografie pediatrică generală.

Imagini cu personaje îndrăgite, detalii decorative pe tavan sau pardoseală, ecrane pe care rulează filme de desene animate, muzică ambientală inspirată din lumea poveştilor - totul a fost pregătit şi gândit astfel încât micii noştri pacienţi să uite de neplăcerile consultaţiilor, în zona de ambulatoriu.

Centrul ORL

În cadrul Centrului ORL funcţionează şi compartimentul de Audiologie şi protezare auditivă, cu dotări care permit evaluarea afecţiunilor care cauzează scăderea acuităţiii auditive, cum ar fi audiometrul Equinox şi timpanometrul Titan produse de Interacoustics (Danemarca).

Acordăm o atenţie specială depistării precoce a tulburărilor de auz ale nou-născutului pentru care folosim aparatul de screening Neuro-Audio-Screen, produs de Neurosoft. Aceste determinări complexe permit recomandarea, în anumite cazuri, a unor soluţii de protezare auditivă, în acest scop fiind util şi sistemul de potenţiale evocate Eclipse Hardware-Interacoustics (Danemarca). 

Cabinet de Oftalmologie

Cabinetul de Oftalmologie pediatrică beneficiază de dotarea cu autorefractometru Plusoptix A09, care permite măsurarea foarte exactă şi cu uşurinţă a parametrilor oculari: anizometropie, anizocorie, strabism, pupilometrie.

Una dintre trăsăturile unice ale acestui aparat este abilitatea de a obţine măsurători de refracţie binoculară de mare acurateţe, la pupile nedilatate, de la 1 metru distanţă. Această caracteristică permite examinarea copiilor de orice vârstă, inclusiv cu probleme de vedere asociate. Defectele de vedere pot fi detectate uşor, rapid, fără picături sau investigaţii suplimentare.

Cu acest aparat este posibil consultul oftalmologic încă de la vârsta de 6 luni.

În cadrul Cabinetului de Oftalmologie, copiii pot beneficia de consultaţii în vederea prescrierii ochelarilor. Se poate alege dintr-o gamă largă de rame, cu un design deosebit, după preferinţele tuturor pacienţilor.

Pentru copiii cu afecţiuni specifice sunt oferite servicii de ortoptică - de corectare a vederii cu ajutorul unui aparat special.

Intervenţiile chirurgicale din sfera oftalmologiei pediatrice se desfăşoară într-o sală de operaţii special amenajată, cu dotări performante.

Sala de operaţii

Sala de operaţii dedicată pediatriei se aliniază standardelor Arcadia de amenajare şi dotare a întregului bloc operator, oferind condiţii de lucru unice în România:

 • sistemul de flux de aer laminar, existent în toate cele patru săli de operaţii, protejează spaţiul de lucru al chirurgilor şi zona mesei de operaţie, asigurând în jurul lor un mediu aseptic, prin eliminarea factorilor de poluare sau contaminare;
 • lămpile de operaţie, cu tehnologie led şi lumină rece, permit direcţionarea luminii şi distribuţia judicioasă a intensităţii luminoase;
 • pandantele mobile aduc la îndemâna chirurgului instrumentele şi prizele de gaze medicale, în condiţii de confort sporit şi de igienă perfectă;
 • mesele electrice de operaţie menţin temperatura pacientului la nivel optim;
 • sistemele radiologice de chirurgie, cu braţ mobil, permit găsirea, definirea şi vizualizarea exactă a câmpului anatomic investigat, la o doză minimă de radiaţii.
 • sistemul complet de laparoscopie face posibile intervenţiile chirurgicale minim invazive cu multiple beneficii, iar cel de electrocautere, pentru practicarea electrochirurgiei este unul dintre cele mai performante.

Tur Virtual

Galerie foto

Vezi imagini cu dotările  de excepţie şi spaţiile primitoare din Arcadia.

Vezi galeria