Servicii de sănătate în aproximativ 40 de specialităţi medicale, chirurgicale şi conexe.

Testimoniale

  • Asistentele și personalul auxiliar nu aduc cu personalul din alte spitale, fiind receptiv la problemele pacienților.

    pacient Gastroenterologie

Acasă Știri Alunița ta poate ascunde un cancer de piele! Alege SKIN CHECK – pach...

24 Noi 2014

Alunița ta poate ascunde un cancer de piele! Alege SKIN CHECK – pachetul optim de prevenție și tratament al nevilor periculoși

În cadrul amplului program de prevenție derulat de rețeaua medicală Arcadia în anul 2014, ziua de joi a devenit ziua de prevenție a cancerului de piele. În fiecare săptămână până la finalul anului, în fiecare zi de joi, pacienții beneficiază de prețuri reduse la toate serviciile medicale necesare pentru investigarea alunițelor (nevilor pigmentari) și pentru tratamentul leziunilor cu potențial malignizant: consultații, dermatoscopii și excizii.

Campania urmărește evaluarea pacienților cu alunițe, pentru identificarea riscului de melanom, dar și evaluarea altor formațiuni cutanate persistente, ce pot sugera alte tipuri de cancer de piele.

Medicii dermatologi atrag atenția că orice leziune cutanată prezintă un risc potențial, chiar și alunițele aparent inofensive putând ascunde un cancer de piele. Evaluarea periodică a nevilor este singura metodă de prevenție a bolii sau de depistare a ei în faze incipiente, atunci când soluțiile moderne de tratament sunt eficiente și pot asigura o vindecare definitivă.

Dermatoscopia sau microscopia cu epiluminiscenţă reprezintă o metodă foarte utilă de examinare a diferitelor leziuni cutanate, pentru că permite vizualizarea structurilor din profunzimea pielii. În plus, tehnica este nedureroasă, este rapidă și nu provoacă disconfort pacientului.

Lentila folosită, sistemul de iluminare al aparatului și fluidul care se aplică pe piele înainte de examinare conferă imaginii o claritate sporită. Întrucât modificările la nivelul unei aluniţe pot fi uneori insesizabile cu ochiul liber, dermatoscopia este obligatorie pentru acurateţea evaluării și a diagnosticului.

Conform recomandărilor medicale, este necesar ca verificarea alunițelor prin examen clinic și dermatoscopie să se facă cel puțin o dată pe an. În cazul pacienților cu alunițe multiple sau cu antecedente familiale sau personale de melanom, evaluarea poate fi efectuată o dată la 3-6 luni, pentru a surprinde modificările de aspect ale alunițelor sau pentru a depista un melanom incipient, ce poate mima la debut o aluniță.

Prin programul SKIN CHECK și pachetul de facilități create de Arcadia, ziua de joi poate într-adevăr deveni, în calendarul fiecăruia dintre noi, ziua de prevenție a cancerului de piele.

Tur Virtual

Galerie foto

Vezi imagini cu dotările  de excepţie şi spaţiile primitoare din Arcadia.

Vezi galeria