Servicii de sănătate în aproximativ 40 de specialităţi medicale, chirurgicale şi conexe.

Testimoniale

  • Am fost foarte mulțumit de serviciile medicale și am realizat că sunt tratat la nivelul standardelor de afară. Voi recomanda și altora Spitalul [+]

    S. F., jud. Vrancea, pacient Spitalul de Cardiologie Intervențională

Acasă Știri Ecografia pleuro-pulmonară, acum la Arcadia

24 Noi 2015

Ecografia pleuro-pulmonară, acum la Arcadia

Pacienții cu suspiciune clinică de patologie pleuro-pulmonară pot beneficia acum la Arcadia de o investigație neiradiantă și neinvazivă, cu un spectru de diagnostic vast.

Ecografia pleuro-pulmonară reprezintă o alternativă la explorarea plămânului prin radiografie și poate fi repetată ori de câte ori este nevoie, evitându-se astfel expunerea radiologică repetată.
Investigația se efectuează în deplin confort al pacientului, chiar în cadrul consultației medicale.

Dr. Constantin Rusu, medic specialist Medicină Internă, Arcadia, oferă mai multe argumente în favoarea ecografiei pleuro-pulmonare:
„La avantajul major al lipsei totale de iradiere, se adaugă numeroase alte posibilități diagnostice pe care radiografia toracică nu le are. De pildă, pentru ca o pleurezie (apă la plămâni) să fie vizibilă pe radiografia toracică, e nevoie de cel puțin 150 ml de lichid, în timp ce ecografia pleurală poate depista volume de ordinul a 5 ml.
Marea majoritate a pneumoniilor se pot diagnostica ecografic. Mai mult, ecografia poate face diferența între o atelectazie pulmonară și o acumulare de lichid pleural, leziuni cu tratament complet diferit și care, pe o radiografie toracică, sunt dificil de diferențiat.
Pneumothoraxul, infarctele pulmonare și chiar cancerele pulmonare periferice sunt alte diagnostice în care ecografia pleuro-pulmonară își dovedește acurațea și accesibilitatea.
În cazul pacienților cu insuficiență respiratorie acută (lipsă de aer), ecografia pulmonară ajută enorm medicul în efortul de a diferenția între o cauză cardiacă și una pulmonară."

Ecografia pleuro-pulmonară poate fi realizată în cadrul Policlinicii Arcadia Cicoarei, la tariful de 100 de lei și nu necesită o pregătire prealabilă.
Pentru informații suplimentare și programări, pacienții pot apela numărul de Call Center - 0232 920.

 

Tur Virtual

Galerie foto

Vezi imagini cu dotările  de excepţie şi spaţiile primitoare din Arcadia.

Vezi galeria