Servicii de sănătate în aproximativ 40 de specialităţi medicale, chirurgicale şi conexe.

Testimoniale

  • Sper ca totul să rămână la fel și în viitor. Succes

    pacient Dermatologie

Acasă Știri La Arcadia, consultaţii gratuite pentru diagnosticul şi tratamentul h...

22 Oct 2014

La Arcadia, consultaţii gratuite pentru diagnosticul şi tratamentul herniei de disc

Sâmbătă, 25 octombrie, Arcadia organizează o acțiune de consultații gratuite în vederea diagnosticului și tratamentului herniei de disc lombare, cu participarea dr. Ion Strelțov, medic primar neurochirurg. Serviciile vor fi disponibile între orele 9:00 - 14:00, la Centrul Medical Arcadia Sărărie. Programările se fac la Call Center: 0232 920, în limita locurilor disponibile.

Pacienții programați sunt rugați să se prezinte la medic cu întregul dosar medical de care dispun, dacă este cazul, inclusiv cu rezultatele explorărilor imagistice efectuate. Investigații medicale necesare sau alte metode de diagnostic pot fi indicate și în cadrul consultației.

Hernia de disc este ieşirea nucleului pulpos dintre două vertebre şi intrarea lui în canalul medular, ceea ce determină o apăsare pe rădăcinile nervoase. Apar astfel dureri de spate ce coboară spre un picior, însoţite de amorţeală cu furnicături. Acestea limitează capacitatea de muncă, de deplasare şi buna funcţionare a membrului respectiv. Hernia de disc se poate produce la oricare dintre discurile coloanei, dar cel mai des apare în zona lombară, pentru că aceasta este cea mai solicitată. În cazul apariţiei durerilor lombosciatice, pacientul trebuie să se prezinte la medic.

După stabilirea cu certitudine a diagnosticului de hernie de disc, prin anamneză, examen clinic și explorări imagistice adecvate, medicul neurochirurg stabileşte tratamentul optim pentru fiecare caz în parte. Soluția terapeutică poate fi un tratament conservator (repaus, medicație, fizioterapie), un tratament minim invaziv sub forma infiltrațiilor de produse antiinflamatoare, sub ghidaj radiologic, direct în spațiul peridural, sau un tratament chirurgical, ce constă în ablația (îndepărtarea) herniei discale și decompresiunea rădăcinii nervoase.

Acțiunea de consultații gratuite pentru diagnosticul și tratamentul herniei de disc face parte din programul „Consultația deschisă" și este o inițiativă de responsabilitate socială a rețelei Arcadia. În funcție de numărul solicitărilor, acțiunea va fi reluată până la acoperirea tuturor cererilor.

Tur Virtual

Galerie foto

Vezi imagini cu dotările  de excepţie şi spaţiile primitoare din Arcadia.

Vezi galeria