Servicii de sănătate în aproximativ 40 de specialităţi medicale, chirurgicale şi conexe.

Testimoniale

  • Calitatea profesională şi personală a membrilor echipei medicale, atmosfera pozitiva şi mediul de lucru armonios, organizarea excelentă a echipei [+]

    Magda T., Iaşi, pacientă Maternitate

Acasă Știri La Arcadia, consultaţii gratuite pentru embolizare de fibrom uterin

04 Iul 2014

La Arcadia, consultaţii gratuite pentru embolizare de fibrom uterin

Sâmbătă, 12 iulie, Arcadia organizează o acțiune de consultații gratuite în vederea procedurii de embolizare a fibromului uterin. Serviciile vor fi disponibile între orele 8:00 - 14:00, în cadrul Centrului Medical Arcadia Sărărie, la cabinetul de radiologie intervențională - dr. Mihai Jr. Crețeanu. Programarea pacientelor se face prin intermediul Call Center, 0232 920, în limita locurilor disponibile.

 În luna mai au fost efectuate la Iași primele două embolizări de fibrom uterin, în cadrul spitalului Arcadia. Procedura este minim invazivă, modernă, eficientă și simplă, având avantajul de a conserva capacitatea reproductivă a pacientei și integritatea sa anatomică, precum și avantajul de a evita anestezia și transfuzia sangvină, permițând recuperarea rapidă a pacientei. Embolizarea de fibrom uterin se efectuează în laboratorul de cateterism, sub control radiologic, și constă în blocarea vaselor de sânge ce irigă fibromul uterin. Ca rezultat, se produce devascularizarea și resorbția fibromului, uterul revine la dimensiuni normale, iar simptomatologia dispare.

În principiu, orice fibrom uterin, unic sau multiplu, indiferent de dimensiuni, poate fi tratat prin embolizare, cu excepția fibroamelor subseroase pediculate. Prezența unei infecții pelvine active sau alergia la iod sunt alte contraindicații.

În vederea luării unei decizii medicale privind efectuarea embolizării, sunt necesare mai multe investigații medicale de dată recentă ale pacientei: ecografie, rezultate la analize de laborator: hemoleucogramă, creatinină, secreții vaginale, test citologic Babeș-Papanicolau.

Acțiunea de consultații gratuite pentru embolizarea de fibrom uterin este organizată de către rețeaua Arcadia în cadrul Lunii Sănătății Femeii, ca răspuns la interesul tot mai mare al pacientelor față de această procedură.

Tur Virtual

Galerie foto

Vezi imagini cu dotările  de excepţie şi spaţiile primitoare din Arcadia.

Vezi galeria