Servicii de sănătate în aproximativ 40 de specialităţi medicale, chirurgicale şi conexe.

Testimoniale

  • „Cel mai mult am fost impresionată de factorul uman al cadrelor medicale! Adevărați profesioniști! Mulțumim foarte mult pentru experiența [+]

    Oana Petrina S., mama pacient Pediatrie

Acasă Știri Tumoare gigant operată în premieră la Spitalul Multidisciplinar Arca...

06 Oct 2015

Tumoare gigant operată în premieră la Spitalul Multidisciplinar Arcadia


O echipă chirurgicală condusă de prof. univ. dr. Viorel Scripcariu a abordat la finalul lunii trecute un caz oncologic cu un grad înalt de dificultate, în premieră la Spitalul Multidisciplinar Arcadia.

Pacienta, în vârstă de 73 ani, cu patologie cardiovasculară asociată, prezenta o tumoare malignă retroperitoneală gigant de 16 kilograme ce îi deforma abdomenul.
Calitatea vieții îi era profund afectată, confruntându-se cu un tranzit intestinal lent, o tulburare a funcției urinare și cu o mobilitate mult redusă.
După o pregătire minuțioasă și un efort susținut al echipei multidisciplinare (Chirurgie, Anestezie, Terapie Intensivă), tumora a fost îndepărtată cu succes, fiind efectuate concomitent și două intervenții la nivelul organelor afectate de procesul tumoral: o nefrectomie stângă (extirparea rinichiului stâng)  și o colectomie stângă înaltă (îndepărtare parțială a colonului).

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, medic primar Chirurgie generală: „Evoluția postoperatorie a pacientei a fost una favorabilă, pacienta fiind externată în curs de vindecare. Diagnosticul anatomopatologic a clasificat formațiunea extirpată drept o tumoare neoplazică a țesutului adipos retroperitoneal."

Rezolvarea unui caz chirurgical oncologic de o astfel de complexitate reprezintă un precedent în clinicile private din regiune, dat fiind riscul mare al intervenției, vârsta înaintată a pacientei și rezecțiile multiorgan care au fost necesare.  

Tur Virtual

Galerie foto

Vezi imagini cu dotările  de excepţie şi spaţiile primitoare din Arcadia.

Vezi galeria