Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

130 de km parcurși de fiecare dată cu aceeași determinare: aceea de a naște în siguranță

4-nasteri-la-arcadiaTemerile unui părinte sunt diverse. Se nasc în rațiune și se rostogolesc în inimă iar cei mai puternici declanșatori ai acestora se leagă de copiii noștri. Ne temem de venirea lor pe lume, de fragilitatea lor, să nu se lovească, să nu fie răniți de ceilalți, să nu fie iubiți așa cum merită, să nu aibă un start bun la școală, să nu se rateze în viață. Cei mai mulți dintre noi, părinții, ne simțim copleșiți de aceste neliniști. Adunăm argumente „raționale”, facem calcule care să corespundă așteptărilor noastre, le măsurăm pe toate și de cele mai multe ori, decidem să avem un singur copil.

Diana din Piatra Neamț și-a învins astfel de temeri și a ales să fie mamă a cinci copii, dintre care patru au fost născuți la Maternitatea Arcadia. Este de profesie avocat și ne-a impresionat cu forța ei interioară, cu felul ei de a privi lucrurile atât de firesc și normal. Ne-a mărturisit că viața a doi părinți cu cinci copii nu este una ușoară, este aglomerată, însă frumoasă. „Surprinzător, este din ce în ce mai ușor. La primul copil eram foarte stresată, când mă vedeam singură cu bebelușul, mereu îmi făceam griji: ce mă fac? Cum să fac? Cu timpul am realizat că dacă mă așez pe o poziție mentală corectă, îmi dau seama că nu sunt într-un film horror, ci într-o situație de viață care trebuie îmbrățișată corect.”

La cea de-a patra naștere naturală în maternitatea noastră, Diana era o mămică mulțumită că totul decursese așa cum își programase să se întâmple, ușor și la timp. Ceea ce putea fi un impediment, pentru Diana distanța parcursă de la Piatra Neamț până la Maternitatea Arcadia a fost un aspect depășit cu multă rațiune și o voință puternică. „Acum, la nașterea celui de-al cincilea copil toți din jurul meu erau îngrijorați că nu voi ajunge la timp pentru naștere, fiind vorba de 130 de km, dar dacă îți dorești și te programezi mental să reușești, chiar îți iese. Am ajuns să nasc la timp și în siguranță, deși acest lucru părea puțin probabil pentru toți cei din jurul meu.”

Nașterea unui copil este cel mai frumos moment din viața unei mame. Diana a ales să trăiască experiența nașterii într-un mediu în care a găsit susținerea emoțională de care avea nevoie, o atmosferă caldă și prietenoasă cu oameni mereu atenți la preferința ei. „Când am născut primul copil nu era construită Maternitatea Arcadia. Pentru următoarea naștere am căutat să am parte de o atmosferă în care oamenii care mă asistă să-mi zâmbească, să mă distragă de la stresul meu. A fost important pentru mine să nu fiu tratată ca o persoană incompetentă ce nu înțelege ce i se explică, cel mai mult a contat deschiderea medicilor, faptul că ți se comunică astfel încât să înțelegi ce urmează să ți se întâmple.”

Ne străduim în permanență ca nașterea la Maternitatea Arcadia să fie mai mult decât promisiunea că mămicile vor aduce pe lume copii în cele mai bune condiții. Începând de la dotările tehnice și până la condițiile ambientale, totul a fost de așa natură gândit, încât mămicile să fie preocupate doar de emoția primei întâlniri cu bebelușul.

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou