Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Aproximativ 100 de ieșeni au „privit viața cu încredere”, în weekend

La finalul săptămânii trecute, aproximativ 100 de persoane de toate vârstele au beneficiat de evaluări oftalmologice gratuite oferite de echipa medicală a Centrului de Oftalmologie Arcadia, în cadrul acțiunii de screening „Privește viața cu încredere!”.

În funcție de problemele și nevoile specifice fiecărui pacient, medicii Arcadia au oferit consiliere medicală și au efectuat diverse explorări, urmărind depistarea viciilor de refracție, depistarea strabismului sau măsurarea presiunii intraoculare. 

În urma acțiunii, au fost descoperite șapte cazuri cu suspiciune de cataractă, doi copii cu suspiciune de anizometropie (diferențe de dioptrie de cele mai multe ori nesimptomatice, care – nedepistate la timp – pot determina o afectare permanentă a ochiului cu dioptrii mai mari), precum și două cazuri de hipertensiune intraoculară la două persoane din grupa de vârstă înaintată, fără suferințe oftalmologice în antecedente.   

„Screeningurile oftalmologice sunt esențiale pentru depistarea timpurie a numeroase afecțiuni cu repercusiuni anatomo-funcționale vizuale majore; dintre acestea, la copii trebuie menționate aici strabismul, cataracta congenitală, retinoblastomul, retinopatia prematurității, viciile de refracție importante, iar la adulți - glaucomul, retinopatiile diabetice etc.. Recomandăm tuturor persoanelor, în special celor din grupele de vârstă cu diverse riscuri, să se adreseze medicului oftalmolog cel puțin o dată pe an, în scop preventiv și de monitorizare. Evident, în cazul apariției unor simptome, prezentarea urgentă la medic este obligatorie”, arată dr. Ingrid Antohi, medic primar oftalmolog, unul dintre membrii echipei care a asigurat serviciile de screening în acțiunea Arcadia.

La rândul său, dr. Corneliu Grigoraș, medic specialist oftalmolog Arcadia, adaugă: „În cele mai multe dintre bolile oftalmologice, afectarea ireversibilă a vederii nu ține de limitele cunoașterii medicale, ci de faptul că afecțiunea este descoperită sau tratată tardiv. În ceea ce ne privește, sperăm ca astfel de acțiuni de screening să îi facă pe pacienți mai conștienți de starea lor de sănătate și de riscurile pe care le provoacă ignorarea controlului preventiv. Mai departe, dispunând la Arcadia de resurse complexe de policlinică și spital, încurajăm pacienții cu suferințe oftalmologice de orice natură să ni se adreseze cu încredere, pentru o soluționare modernă și avansată a problemelor lor de sănătate.”

Acțiunea „Privește viața cu încredere” a fost organizată în cadrul programului „Nouă ne pasă”, ca ințiativă de responsabilitate socială a rețelei Arcadia.

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou