Articole medicale

30.04.2012

Arcadia extinde tariful unic de 390 lei/zi și pentru spitalizarea adulților în secția de Specialități Medicale

Conceptul de spitalizare cu tarif fix, lansat de Arcadia - în luna februarie - pentru copiii internați în Centrul de Pediatrie, s-a dovedit a fi o decizie inspirată, întâmpinată cu satisfacție și interes de către părinții micilor pacienți. Aceștia au apreciat avantajele noii oferte, în special posibilitatea de a beneficia de toate serviciile medicale, investigațiile și tratamentele necesare copilului contra unei sume standardizate, cunoscută încă de la internare.

În urma feedback-ului primit de la pacienți și a solicitărilor acestora, Arcadia a decis să extindă conceptul de spitalizare cu tarif fix și pentru internarea adulților în secția de Specialități Medicale, păstrând și același tarif de 390 lei/zi.

Astfel, adulții spitalizați în secția de Specialități Medicale a spitalului Arcadia beneficiază de acum de serviciile complete de analize, investigații, tratament și îngrijire aferente diagnosticului de internare, indiferent de boală, în schimbul unui tarif unic de spitalizare de 390 lei/zi.

Spitalizare cu tarif unic

Ca și în cazul pacienților copii, adulții cu afecțiuni medicale achită un tarif unic de spitalizare de 390 lei/zi, în schimbul căruia beneficiază fără costuri suplimentare de tot ceea ce este necesar pe perioada spitalizării pentru diagnosticul lor:

  • servicii medicale ale echipei de specialitate (medici profesori, primari sau specialiști, asistenți medicali cu experiență, infirmiere) și, după caz, ale echipelor multidisciplinare solicitate de specificul afecțiunii;
  • analize de laborator și investigații aferente diagnosticului de internare (cu excepția celor de imagistică: CT, IRM);
  • medicația integrală instituită ca tratament, consumabilele sanitare și articolele medicale necesare, după caz;
  • toate serviciile de îngrijire medicală specifice spitalizării;
  • toate produsele și serviciile conexe oferite pe perioada spitalizării pentru pacient: servicii de alimentație cu 3 mese pe zi, conform dietei instituite de medicul curant și de nutriționist, produse de lenjerie și îngrijire personală, după caz, precum și servicii de consiliere medicală.

Oferta este valabilă pentru orice pacient adult, asigurat CAS, diagnosticat cu o afecțiune din sfera medicală, ce se internează pe baza unui bilet de trimitere CJAS valabil, emis de medicul de familie sau specialist.

În secția de Specialități Medicale Arcadia sunt spitalizați pacienți cu afecțiuni din sferele: medicină internă, gastroenterologie, pneumologie, neurologie, hematologie, endocrinologie, diabet și boli de nutriție.

Avantajele pentru pacienți ale acestei forme de organizare și tarifare a serviciilor de spitalizare sunt multiple. Ele merg de la aspectul fundamental al asigurării unei îngrijiri medicale complete și complexe, care nu este condiționată de costuri suplimentare și de nevoia achitării acestora, până la liniștea și libertatea conferite pacientului de a se concentra asupra vindecării și recuperării, fără griji legate de aspectele financiare ale internării.

La rândul lor, medicii găsesc numeroase beneficii în tarifarea unică a serviciilor de spitalizare, din perspectiva siguranței pacientului și a calității actului medical. Astfel, cum actul medical nu este condiționat financiar, medicul poate decide exclusiv pe baza criteriilor profesionale toți pașii de diagnostic, tratament și îngrijire necesari, pentru fiecare pacient în parte, fără ca elemente legate de cost și de bugetul pacientului să intervină în decizia sa medicală. De asemenea, medicul poate ști de la începutul spitalizării numărul maxim de zile de internare pe care familia îl acceptă, fiind astfel în măsură să stabilească din timp conduita terapeutică adecvată pentru momentul externării și ulterioară acestuia. Evident, relația medic-pacient și medic-familie se concentrează asupra nevoilor de sănătate ale bolnavului și asupra informării și consilierii medicale a pacientului, fără a fi influențată de aspecte financiare.

Referindu-se la motivele pentru care Arcadia a extins tarifarea unică a spitalizării și în cazul adulților cu afecțiuni din sfera medicală, directorul medical Arcadia, dr. Sorin Nistor, precizează:

„Am primit un răspuns extraordinar de la părinții copiilor spitalizați în Centrul de Pediatrie, după ce am uniformizat tariful de spitalizare pentru cazurile medicale de pediatrie. A devenit rapid evident că familia se simte securizată și ușurată, știind că toate serviciile medicale necesare diagnosticului sunt asigurate și certe, fără ca factura finală să varieze în limite ce trebuie mereu monitorizate. Relația medicilor noștri cu pacienții sau părinții lor s-a relaxat și s-a îmbunătățit, căci ambele părți s-au putut concentra pe aspectele strict medicale ale cazului. Am înțeles așadar că trebuie să venim și în întâmpinarea pacienților adulți, dându-le acces la același tip de ofertă și suntem bucuroși că am putut menține și același nivel de preț, tariful unic de 390 lei/zi spitalizare. Evident, și de această dată vorbim despre pacienți cu afecțiuni medicale, asigurați CAS, în cazurile chirurgicale patologia și tratamentul fiind mult prea diverse pentru a standardiza serviciile sau costurile lor."

*Promoție valabilă până la data de 30 iunie 2012.