Articole medicale

23.07.2010

Arcadia Hospital - Primul bilant

Aparitia primului spital privat multidisciplinar la Iasi a suscitat interesul locuitorilor din judet si din zonele invecinate, multi dintre acestia alegand sa isi rezolve problemele de sanatate in cadrul noii structuri spitalicesti.

Primele evaluari ale traficului de pacienti indica o cerere crescuta pentru serviciile din sfera obstetrica-ginecologie, atat in ambulatoriu, cat si in spital, la acest rezultat contribuind si faptul ca pe listele de asteptare ale Maternitatii Arcadia erau inscrise numeroase persoane, inca dinainte de deschiderea unitatii. In ceea ce priveste nasterile, acestea au fost efectuate prin operatii de cezariana sau in mod natural si nu au ridicat probleme deosebite din punct de vedere medical.
Printre celelalte specialitati care au inregistrat in aceasta perioada un numar crescut de programari la consultatii, investigatii sau tratamente, se numara ortopedia si traumatologia, gastroenterologia, cardiologia, chirurgia, oftalmologia, analizele de laborator.

Referindu-se la concluziile ce se pot trage dupa primele saptamani de functionare, directorul medical al Arcadia Hospital, dr. Iulian Zonenstain, a remarcat ca structura multidisciplinara a spitalului s-a dovedit a fi o optiune buna, pentru ca Arcadia Hospital raspunde astfel nevoilor de sanatate ale oricarei persoane: „Am avut pacienti in aproape toate specialitatile de ambulatoriu si spital; ca activitati speciale, as aminti realizarea primelor artroscopii, a primelor endoscopii si colonoscopii si mai multe tipuri de interventii chirurgicale. De asemenea, creste treptat numarul solicitarilor pe kinetoterapie si recuperare medicala, pe flebologie si dermatocosmetica. Ca o concluzie generala, suntem acum in faza in care echipele medicale se sudeaza, iar procedurile si protocoalele de lucru sunt verificate in conditii de functionare efectiva. In plus, monitorizam cu atentie implementarea sistemului de management al calitatii conform standardelor ISO, ceea ce inseamna o activitate sustinuta a departamentului de calitate.”

„In perioada imediat urmatoare, ne pregatim pentru efectuarea primelor interventii complexe din sfera flebologiei, mai exact pentru terapia varicelor cu ajutorul laserului endovenos. Echipamentele de care dispune Arcadia Hospital sunt unice in Moldova, iar interventia este rapida, eleganta si se efectueaza in regim de internare de zi, ceea ce inseamna ca pacientul este supus intervenției chirurgicale, iar dupa un timp de supraveghere postoperatorie de cateva ore și dupa o verificare atenta a starii generale, este externat in aceeași zi. In plus, la initiativa dr. Marius Bar, specialist in Ortopedie-Traumatologie, vom lansa in curand Centrul de Traumatologie si Recuperare Sportiva, care va antrena resurse de chirurgie, kinetoterapie si recuperare medicala pentru tratamentul patologiei cauzate de practicarea de activitati sportive, la nivel de performanta sau ca hobby.” a adaugat dr. Iulian Zonenstain.

Arcadia Hospital si-a inceput activitatea in luna iunie, asigurand servicii medicale complexe, de ambulatoriu si spital, in peste 35 de specialitati medicale si chirurgicale.

In luna august, Arcadia Hospital va derula primul sau program de sanatate pentru populatie, sub titlul „Tu decizi cat de sanatos vrei sa fii!”. In cadrul acestui program, Arcadia Hospital ofera oricarei persoane interesate o consultatie gratuita la medic specialist, in sferele: cardiologie, chirurgie generala, chirurgie plastica, dermato-venerologie, gastroenterologie, medicina interna, neurologie, obstetrica-ginecologie, oftalmologie, ORL, ortopedie-traumatologie, pediatrie, reumatologie, recuperare medicala.

Consultatiile gratuite se vor efectua de luni pana vineri, in intervalul orar 8:00-15:00, pe toata durata lunii august. Programarile se pot face apeland numarul de Call Center 0232 920, sau la sediul Arcadia Hospital, str. Cicoarei nr.2.