Articole medicale

04.04.2012

Arcadia lansează cea mai avantajoasă ofertă de tratament de Recuperare Medicală

Centrul de Recuperare Medicală Arcadia lansează cea mai avansată ofertă de tratament recuperator disponibilă în zona Moldovei, venind astfel în întâmpinarea tuturor pacienților care au nevoie de terapie de recuperare medicală și proceduri de fizioterapie și care doresc să parcurgă tratamentul necesar în cele mai bune condiții medicale și de confort, aliniate standardelor europene.

Sala-recuperare-medicala

Prin pachetul terapeutic TotalActiv, Arcadia oferă cure complete de tratament cu internare de lungă durată (minimum 10 zile), la prețul promoțional de numai 100 lei/zi, pachetul incluzând tot ceea ce este necesar pentru diagnosticul și tratamentul pacientului, după cum urmează:

  • Set standard de analize de laborator: hemoleucogramă, VSH, TGP, TGO, glicemie, uree, creatinină, sumar urină
  • Radiografie: coloană lombară (față sau profil), sau bazin, sau genunchi
  • Consult de Medicină Internă + electrocardiografie
  • Program fizioterapie: 10 ședințe (10 zile), fiecare ședință cuprinzând 4 proceduri de electroterapie +/- kinetoterapie, în funcție de recomandarea medicului curant
  • Tratament medicamentos - la recomandarea medicului și numai pentru afecțiunea reumatologică
  • Evaluare și supraveghere medicală permanentă oferită de medicul curant de Recuperare medicală
  • Spitalizare completă pe timpul curei (timp de minimum 10 zile, în funcție de recomandarea medicului curant), servicii de îngrijire și de masă aferente

Oferta este disponibilă, în limita fondurilor CAS, numai pentru pacienții asigurați, care prezintă la internare un bilet de trimitere CJAS valabil, emis de medicul de familie. Pe durata internării, serviciile suplimentare solicitate de pacient sau indicate de medic pentru patologii asociate (investigații, consultații interdisciplinare, analize medicale, medicație, etc.) se achită separat față de prețul pachetului TotalActiv.

Serviciile de Recuperare medicală din cadrul internării de 10-12 zile se adresează cu precădere pacienților adulți cu afecțiuni din următoarele categorii:

  • afecțiuni reumatologice degenerative periferice: coxartroză, gonartroză, poliartroză;
  • afecțiuni ale coloanei vertebrale: hernie de disc, spondilodiscartroză;
  • afecțiuni abarticulare: periartrită, epicondilită;
  • sechele algofuncționale posttraumatice: fracturi, luxații, entorse, rupturi musculare și tendinoase, algoneurodistrofie, redori articulare, atrofii musculare de inactivitate;
  • afecțiuni neurologice: nevralgii cervico-brahiale, lombosciatică, polineuropatii.

Referindu-se la avantajele și beneficiile acestei soluții de tratament, dr. Laura Alexa, medic specialist în Recuperare medicală, menționează: „Îi așteptăm cu brațele deschise și cu condiții impecabile de tratament și de spitalizare pe toți cei care doresc să urmeze terapia recuperatorie într-un spital modern și avansat, cu servicii de înaltă ținută și cu o bază de tratament aliniată celor mai exigente standarde. Pacientul vine la Arcadia și, timp de minimum 10 zile, se relaxează, se bucură de confortul unei rezerve luxoase și mai ales de dedicarea întregii echipe medicale, pentru a urma o cură completă de tratament, personalizată în funcție de nevoile sale specifice și de starea generală de sănătate.

Protocolul terapeutic este stabilit pentru fiecare pacient în parte în urma bilanțului clinic (articular și muscular), biologic și radiologic, la care se adaugă și evaluarea cardiologică și de medicină internă. Pe parcursul internării, pacientul este evaluat constant de medicul de specialitate, elementele de kinetoterapie și aplicarea mijloacelor fizicale adaptându-se permanent la statusul clinic al pacientului.

Punem la dispoziția acestor pacienți întreaga bază de tratament Arcadia, care beneficiază de cele mai performante echipamente pentru electroterapie, ultrasunete, laserterapie sau magnetoterapie, precum și dotări avansate în sălile de kinetoterapie. Experiența și valoarea echipei de medici reumatologi și de kinetoterapeuți, precum și colaborarea cu specialiștii din celelalte departamente din spitalul multidisciplinar Arcadia, dacă e cazul, garantează desfășurarea programului de recuperare în condiții optime, precum și evaluarea corectă a bolilor asociate. Toate aceste beneficii sunt acum disponibile la un preț avantajos, special creat pentru ca un număr cât mai mare de pacienți, inclusiv de vârsta a treia, să se poată bucura de cure complete de tratament recuperator, în condiții similare marilor spitale din Europa."