Articole medicale

17.12.2019

Arcadia susține acțiunile dedicate copiilor diagnosticați cu autism din Iași

Rețeaua Medicală Arcadia a susținut concertul caritabil organizat de Asociația Surâsul Albastru, care a avut loc pe 15 decembrie, în sala Unirii a cinematografului Victoria, din Iași.

Evenimentul a marcat împlinirea a treizeci de ani de la evenimentele din 1989, treizeci de ani de libertate și a avut ca scop strângerea fondurilor necesare susținerii copiilor aflați în grija Asociației, prin continuarea programelor de terapie cognitiv comportamentală de care au nevoie acești micuți cu tulburări din spectrul autist (TSA).

Dacă înainte de 1989 acești copii erau aruncați în spitalele de psihiatrie, după înlăturarea regimului comunist, copiii diagnosticați cu TSA au început să primească suport terapeutic, să fie recuperați și integrați în sistemul de învățământ public. Înțelegerea dificultăților cu care se confruntă copiii cu autism și familiile lor poate fi o ocazie pentru schimbarea atitudinii față de acești copii.

Cel mai puternic instrument al schimbării este educația. Prin informare și conștientizare, învățare continuă putem schimba percepțiile și atitudinile la nivelul societății cu privire la persoanele cu anumite afecțiuni sau dizabilități oferindu-le astfel oportunități de integrare și autonomie prin care pot aduce contribuții comunității din care sunt parte.

Împreună putem crește prin binele reciproc, făcut nouă și implicit comunității în care trăim, pentru că nici o faptă bună nu rămâne fără ecou. Arcadia - Spitale și Centre Medicale susține copiii prin astfel de acțiuni de responsabilitate socială sau prin parteneriate strategice dezvoltate cu diferite organizații nonguvernamentale, din dorința de a-i sprijini să devină viitori adulți independenți, capabili să producă schimbare în comunitățile lor.