Articole medicale

18.12.2017

Copiii de la Ciulinești au topit inima lui Moș Crăciun Arcadia

Arcadia are grjiă de copii. În fiecare an, cea mai mare rețea de sănătate privată din regiune, merge împreună cu Moș Crăciun la juniorii din Ciulinești pentru a alina din tristețea lor, cauzată de lipsurile materiale. Au trecut deja 7 ani de când Arcadia a ajuns pentru prima dată în acest sat din comuna Probota, pentru a le oferi cele necesare în prag de sărbători.

Ca în fiecare an, mesagerul moșului din sat și-a oferit sprijinul pentru a pregăti o surpriză plăcută, dulce și utilă pentru 55 de copii. Aceștia au așteptat entuziaști în fața porții, iar apariția lui Moș Crăciun i-a determinat să devină agitați și nerăbdători, dar și foarte curioși în același timp. Unii dintre copii l-au zărit pentru prima dată pe faimosul Moș Crăciun, care era un bătrânel vesel, cu o voce caldă și cu sufltetul mai mare decât Polul Nord. Pentru că afară nu era zăpadă, moșul nu a putut veni cu sania sa, însă spiridușii Arcadia i-au sărit în ajutor și l-au dus cu mașina.

După ce acesta a coborât, copiii au fugit veseli pentru a-l primi așa cum merită: cu bucurie, cu inocență și mai ales cu multă curiozitate. Moș Crăciun s-a așezat lângă micuți, pe scaunul pregătit special pentru el, iar tinerii au urcat pe rând pe genunchii acestuia pentru a recita poezii și pentru a îi mulțumi că a venit la ei. Programul de colinde cântat cu mult entuziasm și cu timiditate pe alocuri, i-a topit inima Moșului care a rămas vizibil impresionat. Fiecare copil a primit cadoul mult așteptat compus din dulciuri, jucării, hăinuțe, cărți de colorat sau de citit, în funcție de vârsta sa.

Copii, cu vârste cuprinse între câteva luni și 11 ani, trăiesc într-o comunitate în care nu există școală sau grădiniță și trebuie să meargă în comuna Probota pentru a avea acces la educația primară. Arcadia continuă să le fie aproape acestor copii și să le ofere optimismul și încrederea de care au nevoie pentru a își depăși condiția, alături de sprijinul material necesar.