Articole medicale

17.04.2019

Donarea de sânge salvează vieți

Donarea de sânge salvează vieți

Rețeaua Medicală Arcadia sprijină proiectul Asociației Studenților Mediciniști din Iași Donează sânge fii erou! care își propune atât informarea și conștientizarea importanței cu privire la donarea de sânge, cât și creșterea numărului de persoane donatoare.

Această campanie este una mai amplă, se derulează din inițiativa Federației Asociaților Studenților în Medicină din România în perioada 15 – 19 aprilie 2019, simultan, în 11 centre universitare din România: București, Cluj – Napoca, Iași, Brașov, Sibiu, Craiova, Galați, Timișoara, Constanța, Oradea și Târgu- Mureș.

România se confruntă cu un deficit major de donatori de sânge, doar 1,7% din populația adultă alege să doneze (comparativ cu Austria – 66%, Franța – 52%). Conform datelor din Centrul de Transfuzii Sanguine Iași, pentru a răspunde prompt fiecărei unități medicale, ar trebui să se înregistreze zilnic 80 – 90 de persoane donatoare.

În calitate de furnizor de servicii Arcadia – Spitale și Centre Medicale Medicale se implică și susține activ organizarea unor astfel de campanii, cu rol în conștientizarea donării voluntare de sânge atât de necesară în salvarea vieților.