Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Echilibrul corporal și intervenția de micșorare a sânilor

De. Vlad PieptuSânii voluminoși exercită o presiune asupra coloanei egală cu de șapte ori greutatea lor, creează șanțuri la nivelul umerilor din cauza bretelele sutienelor și produc senzații neplăcute în pliuri. Iată doar câteva dintre motivele pentru care unele paciente aleg intervenția de micșorare a sânilor.

Care sunt opțiunile pe care le ai la dispoziție?

Liposucția poate fi o soluție, însă doar pentru eliminarea unor volume mici, altfel apare ptoza (sânii lăsați).
În general, se elimină chirurgical o porțiune de glandă mamară și se rearanjează întregul sân pentru a obține volumul și forma dorită. Cicatricea finală are formă de acadea sau ancoră (în jurul areolei, verticală, de la areolă în jos, semilunară, în șanțul inframamar).
Pacienta va vedea și simți imediat diferența de volum a sânilor, deși în primele 48 de ore aceștia sunt încă umflați. Edemul postoperator se remite în aproximativ 14 zile.

După externare, senzația de durere este redusă și poate fi gestionată cu medicamente uzuale. Controalele următoare vor avea loc la 48 de ore, 1 săptămână, 2 săptămâni (moment în care se scot eventuale fire speciale).

Pentru maximizarea efectelor trebuie purtat un sutien special de compresie timp de minim 2 luni postoperator.
Activitatea fizică poate fi reluată la 12 zile postoperator, însă exercițiile ce implică mișcări ample, de ridicare a brațelor, sunt nerecomandate 8 săptămâni. Forma și poziția sânilor după această intervenție sunt aproape definitive la minim 6 luni postoperator, însă se recomandă o durată de 1 an de zile pentru evaluarea corectă a unui rezultat postoperator.
Mamoplastia de reducţie poate afecta alăptarea, este recomandată la vârste tinere sau după 6 luni de la oprirea alăptării.

Cu un rol important pentru sănătate și obținerea proporțiilor echilibrate ale corpului, intervenția se realizează în siguranță în Spitalul Arcadia. Pentru programarea unei consultații, aveți la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou