Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Ecografia pleuro-pulmonară, acum la Arcadia

Ecografia pleuro-pulmonaraPacienții cu suspiciune clinică de patologie pleuro-pulmonară pot beneficia acum la Arcadia de o investigație neiradiantă și neinvazivă, cu un spectru de diagnostic vast.

Ecografia pleuro-pulmonară reprezintă o alternativă la explorarea plămânului prin radiografie și poate fi repetată ori de câte ori este nevoie, evitându-se astfel expunerea radiologică repetată.
Investigația se efectuează în deplin confort al pacientului, chiar în cadrul consultației medicale.

Dr. Constantin Rusu, medic specialist Medicină Internă, Arcadia, oferă mai multe argumente în favoarea ecografiei pleuro-pulmonare:
„La avantajul major al lipsei totale de iradiere, se adaugă numeroase alte posibilități diagnostice pe care radiografia toracică nu le are. De pildă, pentru ca o pleurezie (apă la plămâni) să fie vizibilă pe radiografia toracică, e nevoie de cel puțin 150 ml de lichid, în timp ce ecografia pleurală poate depista volume de ordinul a 5 ml.
Marea majoritate a pneumoniilor se pot diagnostica ecografic. Mai mult, ecografia poate face diferența între o atelectazie pulmonară și o acumulare de lichid pleural, leziuni cu tratament complet diferit și care, pe o radiografie toracică, sunt dificil de diferențiat.
Pneumothoraxul, infarctele pulmonare și chiar cancerele pulmonare periferice sunt alte diagnostice în care ecografia pleuro-pulmonară își dovedește acurațea și accesibilitatea.
În cazul pacienților cu insuficiență respiratorie acută (lipsă de aer), ecografia pulmonară ajută enorm medicul în efortul de a diferenția între o cauză cardiacă și una pulmonară."

Ecografia pleuro-pulmonară poate fi realizată în cadrul Policlinicii Arcadia Cicoarei, la tariful de 100 de lei și nu necesită o pregătire prealabilă.
Pentru informații suplimentare și programări, pacienții pot apela numărul de Call Center - 0232 920.
 

 

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou

Alte articole din aceeași categorie

Apneea obstructivă de somn

Apneea reprezintă o tulburare a respirației în timpul somnului, caracterizată prin apariția repetată a unor episoade de obstrucție completă sau parțială a căilor respiratorii superioare în timpul somnului, asociată cu sforăit puternic și somnolență diurnă. Frecvența sindromului ...

citește mai departe