Articole medicale

02.09.2016

FotoFinder, cea mai avansată tehnologie de prevenție și diagnostic a cancerului de piele

Detalii folosire FotoFinderCancerul de piele reprezintă una din cele mai frecvente și agresive tumori maligne.
În fiecare an, peste 3 milioane de persoane sunt diagnosticate cu o formă de cancer de piele (o treime din totalul tipurilor de cancer).
Pielea deschisă la culoare, prezența unui număr mare de alunite, expunerea excesivă la soare și istoricul familial reprezintă factorii de risc principali în apariția cancerului de piele.

Prevenția și detectarea precoce a cancerului de piele reprezintă o preocupare constantă a medicilor dermatologi – depistat timpuriu, acesta este împiedicat să afecteze alte părți ale corpului și poate fi îndepărtat chirurgical, cu un prognostic foarte bun pe termen lung.
Concret, cu cât cancerul este descoperit mai devreme, cu atât șansele de supraviețuire sunt mai mari, iar prognosticul, mai bun.

Evaluarea periodică a pielii prin dermatoscopie reprezintă un instrument esențial în prevenția cancerului de piele.
Din luna iunie 2016, pacienții Centrului de Dermatologie și Estetică Medicală Arcadia pot beneficia de cea mai performantă tehnologie de prevenție a acestei patologii: examinarea realizată cu echipamentul FotoFinder.

Cum acționează FotoFinder?

FotoFinder aduce consultația dermatologică la un alt nivel: îmbină fotografierea totală a corpului (Total Body Mapping – TBM) cu dermatoscopia digitală Full HD, pentru a analiza în detaliu toate modificările suferite de piele.
Inovația este cu atât mai utilă cu cât melanoamele de novo (apărute pe pielea sănătoasă) pot să apară și la persoanele care nu prezintă în mod obișnuit alunițe.
În mai puțin de 10 minute, întreg corpul este scanat la o calitate înaltă. Scanarea cu FotoFinder este rapidă, neinvazivă și nu prezintă niciun disconfort pentru pacient.

Camera foto profesională fotografiază pielea și stochează pozele automat în memoria calculatorului, pentru analizarea lor de către medicul dermatolog. Medicam-ul integrat este dotat cu lentile speciale care măresc leziunile tegumentare de până la 72 de ori, permițând studierea lor în profunzime. Astfel, medicul poate determina dacă persoana prezintă un risc de a dezvolta cancer de piele sau nu. Pe lângă fotografierea automată, camera mobilă a echipamentului permite scanarea zonelor mai puțin accesibile: scalp, palme ș.a.

Programul Mole-analyzer permite analiza amănunțită a alunițelor și, în funcție de parametri de culoare, formă, structură, dispozitivul calculează un scor care încadrează leziunile în: tipul benign, de graniță (ce trebuie monitorizat) sau suspiciune de leziune malignă.

Dermatoscopia digitală este totodată un instrument extrem de valoros și pentru monitorizarea pacienților. La fiecare scanare, fotografiile sunt înregistrate în memorie, iar softul Total body mapping le compară automat cu imaginile efectuate la ultima examinare, pentru a evidenția eventualele modificări, adesea insesizabile cu ochiul liber.

Cine ar trebui să își facă o examinare dermatologică cu Fotofinder?

Dacă vă regăsiți în cazurile de mai jos, programați-vă acum o vizită la medicul dermatolog:

  • aveți pe corp alunițe în număr mare (mai mult de 20);
  • aveți alunițe de dimensiuni mari;
  • ați observat apariția unor noi nevi pigmentari;
  • ați observat schimbări în aspectul alunițelor dumneavoastră;
  • vă expuneți regulat la soare;
  • v-ați confruntat cu arsuri solare în copilărie sau adolescență;
  • aveți o piele foarte deschisă la culoare (fototip I);
  • aveți în familie cazuri de cancer de piele;
  • aveți sindromul nevilor displazici sau medicul v-a recomandat la o evaluare anterioară, urmarirea periodică a alunițelor;
  • vă confruntați deja cu un melanom.

Dermatoscopia digitală, harta dermatoscopică și scanarea întregii suprafețe corporale (Total Body Mapping – TBM) cu FotoFinder se pot realiza în cadrul Centrului de Dermatologie și Estetică Medicală Arcadia, din str. Sărărie, nr. 38.

Prin facilitarea acestei investigații, ce reprezintă „standardul de aur” la momentul actual în diagnosticul cancerului de piele, rețeaua Arcadia continuă să se implice activ în lupta pentru prevenție și educația pentru sănătate.

Pentru informații suplimentare despre tarife și programări, pacienții au la dispoziție numărul unic de Call Center – 0232 920.