Articole medicale

17.09.2012

Început de școală cu Arcadia

Duminică, 16 septembrie, echipa Arcadia și școlarii din Ciulinești-Probota au trăit împreună emoțiile pregatirilor pentru primul sunet al clopoțelului. Peste 50 de copii minunați, școlari mai mici sau mai mari, unii de grădiniță, alții boboci de ciclu primar, iar alții flăcăi și domnișoare de gimnaziu, cu toții ne-au așteptat pentru a primi darurile cuvenite elevilor studioși și iubitori de învățătură: ghiozdane, caiete, penare, instrumente de scris, acuarele, truse de geometrie și tot ce mai este necesar pe o bancă bine garnisită. Și, desigur, dulciuri.

Inceputul scolii

Dincolo de emoții, îmbrățișări și zâmbetele copiilor, care au plecat acasă încărcați de daruri, am păstrat bucuria de a fi transformat începutul anului școlar într-o mică și luminoasă sărbătoare, așa cum se cuvine să fie pentru orice elev. Le-am urat protejaților noștri să meargă la școală cu fruntea sus, iar la școală să descopere și satisfacția de a arăta ce pot, și șansa de a-și împlini visurile.

În inițiativa ei de a dărui rechizite elevilor de grădiniță, ciclu primar și gimnaziu din Ciulinești, Arcadia nu a fost singură. Peste 1000 de Like-uri au fost adunate pe Facebook în campania „Dă 1 leu pentru copii”, lansată în luna august, prietenii Arcadia arătându-ne astfel că bucuria generozității poate fi împărtășită și că, împreună, putem face multe lucruri frumoase și bune. Le mulțumim tuturor!

Arcadia a adoptat în mod simbolic comunitatea celor peste 60 de copii din Ciulinești-Probota la mijlocul anului 2011, iar de atunci le-a fost alături cu diferite ocazii, încercând să le facă viața mai bună și mai senină. Campania noastră în beneficiul acestor copii continuă, căci mai sunt multe de făcut în micul lor sat. Rămâneți alături de noi pentru a afla cum și când le putem fi cu toții, împreună, de ajutor.