Articole medicale

05.12.2013

Intervenții chirurgicale speciale la Arcadia, în acest weekend

Mai multe intervenții chirurgicale de complexitate sporită se vor desfășura în acest weekend la spitalul Arcadia, sub coordonarea prof. dr. Pedro Clarós din Barcelona, Spania, specialist de renume internațional în sferele ORL și chirurgie plastică facială.

Inițiativa este primul pas al unui amplu program, prin care rețeaua Arcadia va derula în anul 2014 mai multe colaborări medicale la nivel internațional.

Prof. dr. Pedro Clarós se bucură de o largă recunoaștere ca specialist în tratamentul chirurgical al tuturor tipurilor de hipoacuzie, precum și în sfera plasticii faciale prin operații precum rinoplastie, blefaroplastie, mentoplastie, otoplastie, corecția „buzei-de-iepure" (cheilo-palato-schizis) sau prin diverse proceduri de rejuvenare facială. Conduce în Barcelona două unități medicale de înaltă performanță, Clinica Clarós și Centrul de Implant Cohlear. A călătorit în lumea întreagă pentru a efectua intervenții de implant cohlear (Italia, Grecia, Turcia, Cipru, Brazilia, India, Egipt, Serbia, etc.), iar prin fundația care îi poartă numele a coordonat numeroase programe caritabile de luptă împotriva surdității, în peste 10 țări, inclusiv România. De altfel, pentru întreaga sa activitate medicală, academică, pedagogică și caritabilă, prof. dr. Pedro Clarós a primit în decursul timpului numeroase distincții și onoruri, printre care și titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa" Iași, în 1999.

Colaborarea rețelei medicale Arcadia cu prof. dr. Pedro Clarós urmărește dezvoltarea cazuisticii abordate în sfera ORL prin abordarea unor operații noi, cu un ridicat grad de dificultate, legate de patologia urechii medii și a mastoidei, precum și operații estetice. Echipa medicală alcătuită din prof. dr. Pedro Clarós și dr. Daniel Rusu (Arcadia) va realiza atât selecția și evaluarea cazurilor, cât și intervențiile propriu-zise. În principal, este vorba despre operații pentru afecțiuni ale scăriței (otospongioza), pentru colesteatomul mastoidian, de timpanoplastii (tip III, IV sau V), osiculoplastii, precum și de corecții estetice faciale (rinoplastii).

Efectuarea acestor intervenții necesită o dotare corespunzătoare și o bogată experiență în chirurgia otologică și plastică facială, acesta fiind motivul pentru care parteneriatul dintre resursele și echipa medicală ale spitalului privat ieșean și profesorul spaniol invitat este unul de succes.

Întrucât acest parteneriat va continua și vor fi organizate noi vizite de lucru ale profesorului Clarós la Iași, pacienții cu suferințe din sfera ORL, precum și cei interesați de intervenții plastice faciale pot să se adreseze spitalului Arcadia pentru evaluarea preoperatorie și înscrierea pe listele de așteptare aferente.