Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

La Arcadia, consultații gratuite pentru embolizare de fibrom uterin

Sâmbătă, 12 iulie, Arcadia organizează o acțiune de consultații gratuite în vederea procedurii de embolizare a fibromului uterin. Serviciile vor fi disponibile între orele 8:00 - 14:00, în cadrul Centrului Medical Arcadia Sărărie, la cabinetul de radiologie intervențională - dr. Mihai Jr. Crețeanu. Programarea pacientelor se face prin intermediul Call Center, 0232 920, în limita locurilor disponibile.

 În luna mai au fost efectuate la Iași primele două embolizări de fibrom uterin, în cadrul spitalului Arcadia. Procedura este minim invazivă, modernă, eficientă și simplă, având avantajul de a conserva capacitatea reproductivă a pacientei și integritatea sa anatomică, precum și avantajul de a evita anestezia și transfuzia sangvină, permițând recuperarea rapidă a pacientei. Embolizarea de fibrom uterin se efectuează în laboratorul de cateterism, sub control radiologic, și constă în blocarea vaselor de sânge ce irigă fibromul uterin. Ca rezultat, se produce devascularizarea și resorbția fibromului, uterul revine la dimensiuni normale, iar simptomatologia dispare.
În principiu, orice fibrom uterin, unic sau multiplu, indiferent de dimensiuni, poate fi tratat prin embolizare, cu excepția fibroamelor subseroase pediculate. Prezența unei infecții pelvine active sau alergia la iod sunt alte contraindicații.
În vederea luării unei decizii medicale privind efectuarea embolizării, sunt necesare mai multe investigații medicale de dată recentă ale pacientei: ecografie, rezultate la analize de laborator: hemoleucogramă, creatinină, secreții vaginale, test citologic Babeș-Papanicolau.

Acțiunea de consultații gratuite pentru embolizarea de fibrom uterin este organizată de către rețeaua Arcadia în cadrul Lunii Sănătății Femeii, ca răspuns la interesul tot mai mare al pacientelor față de această procedură.

consultatii gratuite in vederea embolizarii fibromului uterin

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou