Articole medicale

23.08.2013

La Arcadia, frumusețe tratată cu știință

Centrul de Dermatologie și Estetică Medicală Arcadia a împlinit recent 3 ani de activitate, la fel ca întreaga rețea medicală din care face parte. În decursul timpului, peste 10.000 de persoane au ales să-și trateze aici problemele cutanate sau au căutat, alături de medicii dermatologi, calea către un aspect impecabil al pielii.
Prin combinația unică de resurse, dotări și facilități, centrul Arcadia poate aborda, la standardele cele mai înalte, toate cele trei componente ale frumuseții și sănătății pielii: dermatologie generală, estetică medicală, dermatocosmetică.

Tratamentele dermatocosmetice nu mai sunt de mult privite drept apanajul exclusiv al saloanelor de frumusețe, ci s-au mutat – cu arme și bagaje – în cabinetul medicului dermatolog. Aparatura sofisticată, tehnologiile noi, produsele de tratament cu formule avansate și cu reguli de utilizare din ce în ce mai complexe, dar și incidența tot mai mare a patologiei cutanate ce se suprapune obiectivului estetic al tratamentului fac necesară analiza și decizia medicală pentru fiecare caz în parte. Mai mult decât atât, în economia de timp rigidă a trepidantei vieți moderne, vizita la cabinetul de dermatologie se dovedește dublu avantajoasă, căci medicul e singurul în măsură să abordeze simultan și patologia pielii, și inestetismele ei.

Și pentru că suntem la capitolul frumuseții tratate cu știință, să mai spunem că beneficiarii terapiilor dermatocosmetice au așteptări și nevoi dintre cele mai diverse, dar sunt uniți de câteva deziderate comune: rezultatele să fie vizibile și rapide, ședința de tratament să fie un prilej de plăcută relaxare și, mai nou, produsele folosite să poarte cosmopolita marcă „bio” și să utilizeze puterea străveche a plantelor și resurselor naturale.

Răspunzând acestor cerințe, Arcadia a decis să își completeze portofoliul cu tratamentele Yon-Ka, aducând pentru prima dată în regiunea Moldovei celebrul brand premium de produse fito-aromo-terapeutice, care face furori în întreaga lume.

Fascinația Yon-Ka
Yon-Ka reprezintă o gamă completă de produse cosmetice faciale, corporale și solare, inclusiv o gamă specială pentru bărbați, având la bază ingrediente active din uleiuri esențiale, extracte de plante, acizi de fructe și elemente marine.

Specialistă și pionieră în produsele de îngrijire fito-aromate încă din anii 1950, compania Yon-Ka utilizează principiile active din plante, aromele lor proaspete și delicate, pentru o frumusețe naturală și strălucitoare și pentru un ten sănătos și echilibrat. Fiecare produs, creat, fabricat, controlat și distribuit de Laboratoarele Multaler, conține marca autenticității și a rigorii, garantând rezultate durabile și vizibile imediat.

Tratamentele bazate pe această linie de produse speciale de îngrijire pentru față și corp, cu uleiuri esențiale și extracte din plante, sunt ca o invitație la călătorie. O călătorie în țara armoniei, a echilibrului și a plenitudinii, o călătorie într-o lume a aromelor și a ritualurilor senzoriale, care își trag seva din natură și din savoir-faire-ul unui laborator de elită.

Produsele Yon-Ka utilizează 4 principii active în cadrul liniei sale de îngrijire cutanată:

  • Aromoterapia: utilizează o varietate largă de uleiuri esențiale, benefice pentru piele, pentru a conferi relaxare, ameliorarea senzațiilor de durere sau tensiune, revigorarea întregului organism. E demonstrat faptul că inhalarea anumitor uleiuri esențiale stimulează activitatea cerebrală și sistemul nervos.
  • Fitoterapia: a fost clasificată drept o metodă alternativă de vindecare. Extractele de plante cu proprietăți curative sunt folosite din timpuri antice pentru tratarea diverselor probleme cutanate sau ale organismului în ansamblu.
  • Extractele marine: au proprietăți  curative, fiind deosebit de bogate în nutrienți.
  • Acizii din fructe (alfa și betahidroxiacizi): au capacitatea de a reîntineri pielea, determinând reînnoirea celulară și atenuarea ridurilor fine.

Tratamente multiple, rezultate complexe
La Arcadia, priceperea medicilor și experiența lor în abordarea și tratarea inestetismelor cutanate stau la baza unei strategii terapeutice aparte, în care totul se adaptează în funcție de pacient, problema sa și obiectivul estetic. Pentru a oferi atât de multă flexibilitate și a putea optimiza rezultatul ședinței de tratament, contribuția unor produse cu proprietăți curative avansate este esențială.

Gama Yon-Ka reușește să completeze știința medicilor cu efectele neegalate ale aromelor terapeutice și cu puterea vindecătoare a naturii. Principiile aromoterapiei lucrează pentru a oferi confort, relaxare și un efect anti-stres pe durata ședințelor de tratament. Apoi, calitatea produselor și faptul că există linii specializate de produse pentru fiecare categorie de probleme cutanate în parte ajută medicul în a urmări și atinge obiectivul de tratament în mod eficient. Sunt disponibile tratamente speciale pentru deshidratare, ten mohorât și lipsit de strălucire, ten sensibil, ten cu tendință acneică, riduri superficiale, ten matur (cu riduri, pigmentații, aspect tern etc.). Iar atunci când pacientul se confruntă simultan cu mai multe tipuri de inestetisme, medicul stabilește și combinația optimă de produse, și combinația de proceduri și tehnici ce alcătuiesc terapia integrată a cazului, astfel încât să se obțină rezultate complexe și efecte vizibile.

Ca un beneficiu suplimentar, gama Yon-Ka include și produse pentru uz la domiciliu – disponibile în Farmacia Fiterman de la parterul spitalului Arcadia – ce oferă  persoanelor interesate posibilitatea de a menține și consolida rezultatele ședințelor profesionale de tratament, printr-o corectă îngrijire acasă, între ședințe.