Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

La Iași – singura clinică unde se realizează artrografii CT

În ciuda faptului că explorările imagistice au luat un avânt considerabil, puțini pacienți știu că pot dispune astăzi de artrografii CT (artro-CT). Este vorba despre o procedură avansată de diagnostic a articulațiilor, ce pune în evidență - mult mai bine decât ecografia sau rezonanța magnetică - starea cartilagiilor și eventualele rupturi fine ale meniscurilor, prin introducerea unei substanțe de contrast intraarticular.

La Iași funcționează singura clinică de imagistică medicală ce oferă această facilitate pacienților. Serviciile de artro-CT au fost lansate de Centrul de Imagistică Medicală Arcadia anul trecut, peste 100 de pacienți beneficiind de astfel de explorări în 2011. Cele mai multe artrografii CT s-au efectuat pentru afecțiuni ale genunchiului.

 De la deschiderea sa și până astăzi, Centrul de Imagistică Medicală Arcadia s-a poziționat drept o clinică de excelență, aducând mereu noutăți și completări în paleta de servicii și ținând pasul cu progresul tehnicilor și tehnologiilor medicale.

Alături de CT Dental Planning sau colonoscopia virtuală CT, una dintre noutățile lansate în cursul anului 2011 a fost artrografia CT, serviciu pe care pacienții din Iași și regiunea Moldovei îl pot găsi doar la clinica privată ieșeană.

Referindu-se la utilitatea și importanța noului tip de explorare, coordonatorul Centrului de Imagistică Arcadia, prof. univ. dr. Dragoș Negru, precizează: „Artrografia CT reprezintă o metodă de explorare extrem de eficientă în patologia articulară, oferind date precise despre starea cartilagiilor și meniscurilor. Am ales să introducem și acest nou serviciu în portofoliul nostru fiind convinși că în acest mod pacienții noștri vor beneficia de un diagnostic performant într-o patologie din ce în ce mai frecventă și, din nefericire, dureroasă. Un diagnostic corect este un mare pas înainte către o terapie corectă. "

Centrul de Imagistică Medicală Arcadia a împlinit săptămâna trecută 4 ani de activitate. În tot acest timp, peste 53.000 de pacienți au ales să efectueze tomografii, examinări IRM, mamografii sau ecografii în acest centru. Statistica arată că procentele sunt relativ egal distribuite între diversele tipuri de explorări imagistice, ceea ce confirmă o dată în plus importanța și utilitatea lor în stabilirea unui diagnostic de certitudine și mai ales gradul de satisfacție al pacienților față de calitatea echipei medicale a clinicii ieșene.

Cum poți rămâne timp de patru ani pe o piață aglomerată și competitivă, fără a-ți pierde locul de lider și mai ales încrederea pacienților? Prof. Dragoș Negru răspunde: „Centrul de Imagistică Arcadia a mizat întotdeauna pe o echipă de profesioniști. Pasiunea, dăruirea, perseverența, perfecționarea continuă sunt atributele tuturor membrilor acestei echipe. Și poate, mai presus de orice, compasiunea noastră față de suferința umană și înțelegerea oferită fiecăruia dintre pacienți în parte.”

Centrul de Imagistică Medicală Arcadia face parte din rețeaua privată Arcadia, care mai numără astăzi două policlinici, un spital multidisciplinar, un spital de cardiologie intervențională și o unitate de servicii medicale mobile. Prin structura sa complexă, rețeaua de sănătate Arcadia oferă servicii integrate de diagnostic și tratament în peste 35 de specialități medicale și chirurgicale, pentru adulți și copii.

 

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou