Articole medicale

02.07.2019

„Nu doar medici foarte buni, oameni extraordinari.”

Ștefan nu știa că este cardiac. Ducea o viață normală și sportivă. Tenisul era cea mai mare pasiune. Apoi a avut un moment... un moment în care a simțit că ceva nu e bine. Dar ce? A urmat o serie de consultații la diverse specialități medicale. Și cardiologie, și neurologie. Toate în căutarea unui răspuns care să-i ofere șansa de a găsi un diagnostic și a unui tratament. Șansa de a merge mai departe.

A ajuns la o consultație la cardiologie la Arcadia, unde Dr. Dan Iliescu, medic primar Cardiologie, după investigații complexe, i-a dat răspunsul căutat. „Îmi amintesc de parcă s-ar fi întâmplat ieri. Mi-a spus: «intri acum în intervenție!». Și am văzut un scaun cu rotile. Mă gândeam că am venit pe picioarele mele, am parcat mașina și am intrat la consultație. Și acum iată-mă în scaunul cu rotile, îndreptându-mă către sala de intervenții. Eram uimit, nu mai aveam timp să-mi pun întrebări sau să-mi sun familia, dar aveam încredere. Știam că fac ce trebuie.”
Ștefan avea nevoie de o soluție salvatoare. De un implant de stent. „Câte? Nici nu mai contează! Nu mă gândesc la asta. Ce e important e că mă simt bine și că am întâlnit nu doar medici foarte buni, oameni extraordinari.” 

Acum urmează cu strictețe recomandările medicale și se prezintă la controale în mod regulat. „Am grijă de mine. Fac controale de rutină, de prevenție și cel mai mult mă bucur când medicul îmi spune «sunteți bine»”.

În continuare implicat și activ profesional, Ștefan s-a mutat lângă oraș. Nucii, vișinii, lacul și pădurea îi colorează viața. După o zi agitată, așa cum poate le resimțim cu toții, când ajunge acasă se simte ca în vacanță. O vacanță care se prelungește zi după zi, un refugiu care este atât de la îndemână pentru fiecare dintre noi. Fie că este vorba de nuci, vișini, lac, pădure sau orice ne poate încărca pozitiv. Starea de bine vine, până la urmă, chiar din noi. Bucuria de a fi sănătoși vine din șansele pe care ni le acordăm singuri, mai ales atunci când decidem să mergem la un control medical.

Powered by Froala Editor