Articole medicale

18.07.2011

Piele frumoasă, piele sănătoasă

Consult dermatologicPe 16 iulie, specialiştii noştri dermatologi s-au întâlnit la Iulius Mall cu aproape 100 de persoane care au vrut să afle "care e treaba" cu aluniţele. Arcadia a organizat în acea zi de sâmbătă cea de-a doua ediţie anuală a campaniei de diagnosticare a aluniţelor.

"Vino cu aluniţa la control în Iulius Mall!" a avut drept scop informarea populaţiei cu privire la  importanţa evaluărilor periodice şi a măsurilor de prevenţie a cancerului de piele. În plus, am marcat cu acest eveniment Ziua Mondială a Populaţiei pe care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a aniversat-o pe data de 11 iulie .

Echipa de medici dermatologi  Arcadia a fost  prezentă în standul special amenajat la etajul I din Iulius Mall Iaşi în intervalul 10:30 – 20:30.  Dr. Adelina Batog,  Dr. Gabriela Stoleriu şi Dr. Petronela Cozma au realizat gratuit dermatoscopii şi au oferit celor interesaţi un plan terapeutic personalizat.

Dr. Adelina Batog, medic specialist dermatovenerologie Arcadia ne-a povestit cum a decurs evenimentul: “În urma acţiunii nu a fost identificată nici o persoană cu suspiciune de melanom. Doar 6 pacienţi au fost identificaţi cu nevi displazici, pentru care s-ar impune o supraveghere dermatoscopică mai riguroasă”.

Ca urmare a rezultatelor acestei acţiuni, specialiştii Arcadia au întocmit o listă de recomandări generale, pentru sănătatea aluniţelor şi a pielii noastre, de care să ţinem cont:

  • Este necesară evaluarea dermatoscopică la 6 luni, în cazul nevilor displazici (cu potenţial mai mare de transformare) şi la 8-9 luni, în cazul nevilor obişnuiţi.
  • Evitaţi traumatismele locale – spălatul cu un burete abraziv, ştergerea prea agresivă cu prosopul.
  • Nu vă expuneţi îndelung la soare.
  • Utilizarea cremelor de protecţie solară cu factor mare de protecţie.