Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Rejuvenarea și remodelarea facială cu acid hialuronic. Augmentarea buzelor cu acid hialuronic.

Pierderea de volum la nivelul feței datorată trecerii timpului, este principala grijă a pacientelor și unul dintre factorii principali care oferă un aspect îmbătrânit. Femeile își doresc astăzi nu doar să aibă un ten neted, întins, ci să arate tinere și naturale.
Îmbunătățirea tehnicilor și evoluția calității acidului hialuronic au dus la dezvolarea conceptului de „volumizare” a feței – redarea în totalitate a aspectului întinerit al feței și nu numai acolo unde există probleme specifice.

De-a lungul timpului, o multitudine de substanțe au fost injectate la nivelul feței: ceară, silicon sau chiar produse de origine animală. Niciunul dintre acestea nu și-a dovedit, însă siguranța și eficacitatea așa cum a făcut-o acidul hialuronic. Acidul hialuronic face parte în mod natural din organismul uman, astfel încât folosirea unui produs de calitate superioară îl face practic inofensiv, reacțiile alergice fiind nule. 

Un filler de calitate trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să fie sigur, ușor de folosit, să nu dea reacții secundare, să dureze cât mai mult, să fie biodegradabil în timp și să ofere cele mai bune rezultate estetice.

Care sunt aplicațiile fillerului cu acid hialuronic?

La pacientele tinere, filerele cu acid hialuronic se folosesc pentru a masca anumite imperfecțiuni, a hidrata anumite părți ale feței și a a augmenta (mări) pomeții, buzele etc.
La pacientele mai în vârstă, acidul hialuronic poate fi folosit în asociere cu mezoterapie sau cu anumite tratamente chirurgicale ori cosmetic.Astfel, pof fi corectate șanțurile nazo-labiale (de la aripa nazală spre colțul gurii), nazo-geniene, ridurile de expresie de la nivelul frunții (în asociere cu injectarea de botox -  toxină botulinică), ridurile de la nivelul buzei superioare („ridurile fumătorului”), cele de la nivelul comisurii bucale (colțul gurii -  „marionette lines”), ridurile de nivelul gâtului.
De asemenea, se pot augmenta și remodela pomeții, buzele, se pot corecta cearcănele sau alte mici imperfecțiuni de la nivelul nasului sau al feței.

Mărirea buzelor cu acid hialuronic

Una dintre cele mai solicitate proceduri de augmentare este mărirea în volum a buzelor cu acid hialuronic. Acestă procedură estetică îmbunătățește aspectul buzelor prin restaurarea formei, structurei și a volumului.
Efectul acidului hialuronic durează, în medie, între 6 luni și 1 an, în funcție de produsul folosit.
Odată introdus, acidul hialuronic, oferă suport și formă țesuturilor buzei; practic, se contopește cu structurile celulare, fără a le afecta funcția.
Un avantaj important al fillerelor cu acid hialuronic este acela că poate fi controlat de medic pentru a remodela și mări buzele în funcție de dorința pacientei.
De asemenea, pacienta poate reveni peste 10 - 14 zile pentru corecția micilor imperfecțiuni după injectare. 

Augmentarea buzelor se realizează în cabinetul medical, într-un timp relativ scurt (15 - 30 de minute), în condiții sterile și aseptice. Procedura se face de obicei sub anestezie locală - de obicei cremă, dar se poate efectua și prin blocarea ramurilor nervoase.

Fillerele moderne vin însoțite de ace fine, ce nu produc traume. Acidul hialuronic poate conține și lidocaină (un anestezic local), astfel încât discomfortul resimțit este minim. După injectare, pacienta este sfătuită să se maseze local câteva minute pe zi timp de 3 zile și să aplice gheață.
Uneori, pot apărea mici hematoame sau echimoze, însă ambele efecte dispar în câteva zile.
De asemenea, pacienta trebuie să evite băuturile calde pentru următoarele 24 de ore, să nu utilizeze rujul sau alte produse cosmetice de îngrijire a buzelor.

Este potrivită pentru dumneavoastră mărirea buzelor?

Pentru a primi un răspuns, este necesar să vă clarificați, în primul rând, de ce doriți să vă modificați forma și volumul buzelor. Această procedură nu se recomandă decât dacă, într-adevăr, paciența este ferm convinsă.
Totodată, este foarte important ca așteptările privind rezultatul procedurii să fie realiste.

Din aceste motive, o consultație și o discuție serioasă cu medicul specialist va duce la un rezultat optim, de care pacienta va fi mulțumită.  Este important să vă adresați unui medic calificat, cu experiență în ceea ce privește procedurile de injectare, în care puteți avea încredere deplină.

Doriți mai multe informații despre procedurile cu acid hialuronic realizate la Arcadia sau o programare. Serviciul Call Center – 0232 920 vă stă la dispoziție 24h/7!

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou

Reconstrucția sânilor

În peste 99% dintre cazuri, cancerul mamar este cauza principală care conduce la necesitatea reconstrucției sânilor. Pentru multe paciente, ...

citește mai departe