Articole medicale

20.04.2017

Reputatul ortoped prof. dr. Wilhelm Friedl operează la Arcadia

Dr. Wilhelm FriedlDr. Wilhelm Friedl, profesor german de origine română de la Clinica de Ortopedie, Traumatologie şi Chirurgia mâinii din cadrul Spitalului din Aschaffenburg din Germania, se alătură echipei de Ortopedie-Traumatologie a spitalului multidisciplinar Arcadia.

Dr. Wilhelm Friedl este medic specialist Ortopedie-Traumatologie, şeful Clinicii de Ortopedie, Traumatologie şi Chirurgia Mâinii din cadrul Spitalului din Aschaffenburg, Germania, prof. univ. dr. la universitățile din Würzburg și Heidelberg, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, al Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău și al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, cetățean de onoare al municipiului Timișoara.

Cu vastă activitate științifică și clinică, prof. univ. dr. Wilhem Friedl este specializat în Chirurgie generală, Ortopedie și Traumatologie, Chirurgia mâinii, Sonografie osteoarticulară, a contribuit la dezvoltarea de metode și de implanturi folosite în multe domenii ale chiurgiei musculoscheletale. Deține multe patente în domeniul tijelor blocate anatomice, angular stabile și al unui sistem de plăci cu stabilitate angulară multidirecţională. Experiența clinică acoperă majoritatea traumatismelor, situațiilor posttraumatice, situațiilor ortopedice degenerative, infecțiilor și tumorilor aparatului musculoscheletal, incluzând chirurgia coloanei vertebrale și a pelvisului și cuprinde atât intervenții artroscopice, cât și cu focar deschis, atât reconstrucții și osteosinteze, cât și protezarea tuturor articulațiilor.

Domeniile principale de activitate ale profesorului Friedl în Arcadia se circumscriu următoarelor zone:

  • proteze șold, genunchi , umăr, cot gleznă, cap radius;
  • osteosinteza fracturilor planificabile și deformărilor posttraumatice și congenitale;
  • fracturi osteoporotice (în special ale coloanei vertebrale, prin kyphoplastie și vertebroplastie);
  • chirurgia artroscopică și cu focar deschis a articulațiilor mari și mici;
  • chirurgia mâinii;
  • chirurgia piciorului.

Informațiile despre programul de consultații la Arcadia al profesorului Wilhelm Friedl pot fi obținute apelând serviciul Call Center - 0232 920.