Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Ridicarea sânilor (Mastopexia)

Dr. Vlad PieptuFactorii genetici, vârsta sau sarcina pot conduce la o modificare a formei și poziției sânilor. Corecția este realizată în siguranță de către chirurgul estetician și se poate asocia cu micșorarea sau creșterea (implant sau țesut propriu) volumului sânilor. Realizarea acestui tip de intervenție se recomandă la minim 6 luni de la oprirea alăptării.

În funcție de particularitățile fiecărei paciente și de rezultatul dorit, pot fi realizate mai multe tipuri de incizii:

  • rotundă, în jurul areolei;
  • în forma de acadea (în jurul areolei + cicatrice verticală de la areola în jos);
  • cicatrice „în ancoră” (cicatrice în formă de acadea + arc de cerc în șanțul inframamar).

Chirurgul îți va prezenta aproximativ cum va arăta sânul ridicat și va realiza marcaje preoperatorii. Intervenția se desfășoară cu anestezie generală, are o durată 3 ore și este necesară spitalizarea timp de o noapte.

Inciziile sunt realizate conform marcajului preoperator; excesul de piele se îndepărtează, iar mamelonul este repoziţionat mai sus. Implantul mamar se introduce de obicei sub mușchiul mare pectoral în această etapă. Se remodelează glanda, se fixează prin suturi de ancorare pe peretele toracic, cu fire resorbabile.
Sânii vor avea un aspect foarte ridicat în perioada postoperatorie imediată, dar își definitivează poziția în câteva săptămâni.

După externare, senzația de durere este redusă și poate fi gestionată cu medicamente uzuale. Primul control va avea loc în dimineața de după operație. Controalele următoare vor avea loc la 48 de ore, 1 săptămână, 2 săptămâni (moment în care se scot eventuale fire speciale).

Sânii vor fi umflați, duri, cu vânătăi timp de 48 ore postoperator, după care se dezumflă progresiv și se așază în poziția finală. Va trebui să porți o bustieră specială minim 3 luni postoperator. Activitatea fizică poate fi reluată la 12 zile postoperator, însă exercițiile ce implică mișcări ample, de ridicare a brațelor, sunt nerecomandate 8 săptămâni. Forma și poziția sânilor după mastopexie sunt aproape definitive la minim 6 luni postoperator, însă se recomandă o durată de 1 an de zile pentru evaluarea corectă a unui rezultat postoperator.

Intervenția se realizează în siguranță în Spitalul Arcadia. Pentru programarea unei consultații, aveți la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou

Reconstrucția sânilor

În peste 99% dintre cazuri, cancerul mamar este cauza principală care conduce la necesitatea reconstrucției sânilor. Pentru multe paciente, ...

citește mai departe