Articole medicale

13.08.2010

Sănătate la domiciliu

Iesenii vor avea o noua solutie atunci cand vor dori sa beneficieze de servicii de sanatate la domiciliu. Arcadia Hospital lanseaza luni, 16 august, unitatea sa de Servicii Medicale Mobile, o activitate desfasurata de echipe medicale alcatuite, in functie de caz, din medic specialist, asistent medical, kinetoterapeut si ambulantier.

Avand o indelungata experienta in organizarea serviciilor medicale de acest tip, dr. Sorin Nistor, coordonatorul policlinicii si al unitatii SMM, a declarat ca obiectivul primei perioade de activitate este furnizarea, la un nivel de calitate deosebit, a celor mai importante tipuri de servicii de sanatate de care pot avea nevoie pacientii.

„Unitatea de Servicii Medicale Mobile a Arcadia Hospital va furniza la domiciliul pacientilor, pe baza de programare, urmatoarele tipuri de servicii: consultatii medicale de medicina interna si de alte specialitati, servicii de masaj terapeutic si kinetoterapie, recoltare de produse biologice pentru analize, administrare de tratamente injectabile si perfuzii intravenoase, livrare de medicamente. Ceea ce ne dorim este sa raspundem cu promptitudine solicitarilor si sa ii ajutam in mod real pe cei care nu pot sau nu doresc sa se deplaseze, pentru nevoi medicale precum cele de mai sus, la o unitate de specialitate. In functie de cererile si nevoile solicitantilor, vom extinde treptat si gama de servicii oferite la domiciliul pacientilor, si programul de lucru al unitatii de Servicii Medicale Mobile”, a adaugat dr. Sorin Nistor.

In prima faza, programul de lucru al echipelor medicale de teren se va desfasura de luni pana vineri, in intervalul orar 8:00-20:00, iar sambata intre orele 8:00-14:00, cu programare prealabila.
Specialitatile in care pot fi solicitate consultatii la domiciliu sunt: medicina interna, pediatrie, neurologie, gastroenterologie, reumatologie, ortopedie. Consultatia de specialitate include examenul clinic al pacientului, efectuarea, dupa caz, a unei electrocardiograme sau masurarea glicemiei, administrarea de tratament simptomatic, furnizarea de reteta si de recomandari medicale specifice.
Serviciile de masaj terapeutic si kinetoterapie, administrarea de tratamente, recoltarea de probe biologice sau livrarea de medicamente pot fi furnizate numai pe baza de recomandare medicala.

Pentru programari la Serviciile Medicale Mobile ale Arcadia Hospital, solicitantii sunt invitati sa apeleze numarul de Call Center, 0232 920.