Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Screening oftalmologic gratuit, pentru copii între 2-4 ani

Ca să poată vedea frumusețea lumii. Ca să poată privi chipul mamei.

Ca să-și poată trăi visurile cu ochii larg deschiși...

Alege să ai un copil sănătos!

Programul „Alege să fii sănătos!”, prin care Arcadia pledează în anul 2014 pentru prevenție și responsabilitate față de propria sănătate, continuă în luna februarie cu o campanie de screening oftalmologic gratuit pentru copii.

Luna sănătății ochilor

Ochi buni... de copil

Până la data de 15 martie a.c., medicii oftalmologi Arcadia derulează o campanie gratuită de screening pentru copiii cu vârsta între 2 și 4 ani, pentru a depista eventuale afecțiuni oculare cu evoluție „tăcută".

La vârste mici, copiii nu pot indica singuri faptul că au o deficiență vizuală și de cele mai multe ori nici nu sunt conștienți de acest lucru. În scop de prevenție, fie pentru a primi o confirmare că totul este în regulă, fie pentru a depista la timp existența unei probleme, toți copiii care nu prezintă în mod evident o afecțiune oftalmologică trebuie să facă o evaluare de specialitate, începând cu vârsta de 2 ani.
Acest lucru este acum posibil la Arcadia, în mod gratuit, serviciile de screening fiind oferite la Centrul Medical Arcadia Sărărie.

PlusOptix - evaluare rapidă, confortabilă și sigură
Evaluarea oftalmologică a copiilor de vârstă mică se realizează la Arcadia cu modernul aparat PlusOptix. Special creat pentru a fi folosit în acțiuni de screening la copii, la vârste la care cei mici nu cooperează cu medicul și nu pot fi explorați cu echipamentele obișnuite, PlusOptix arată ca o jucărie amuzantă, dar este un autorefractometru binocular performant. Are avantajul unui timp foarte scurt de examinare, al unei interacțiuni minime și lipsite de disconfort cu copilul și al unei măsurători noninvazive, ce nu impune dilatarea pupilei. Examinarea cu PlusOptix poate fi făcută începând cu vârsta de 6 luni; ea detectează precoce numeroase deficiențe de vedere la copii, cum ar fi strabismul sau riscul de dezvoltare a ambliopiei („ochiul leneș", cauzat de diferența de dioptrii între cei doi ochi), o problemă ce nu mai poate fi corectată după 8-9 ani. În cazul depistării unor semne de boală, examinarea PlusOptix este punctul de plecare pentru explorările complexe care duc la diagnosticul de certitudine și la instituirea tratamentului adecvat.

Campania de screening gratuit
Serviciile de screening oftalmologic gratuit sunt valabile pentru copii cu vârsta între 2-4 ani, care nu prezintă o afecțiune oculară evidentă. Consultațiile de evaluare se efectuează la Centrul Medical Arcadia Sărărie, pe bază de programare prealabilă, prin intermediul serviciului Call Center Arcadia, la numărul de telefon 0232 920.
Programarea se va face în ordinea solicitărilor, în limita locurilor disponibile. Campania se desfășoară până la data de 15 martie 2014.

 Program de screening oftalmologic gratuit la Arcadia

 

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou