Articole medicale

05.08.2019

„Serviciile medicale din Arcadia au fost de alt nivel decât oriunde.”

Victor Grădinariu: „Pacienții sunt diferiți, deci trebuie abordați diferit. Nu suntem afecțiuni. Suntem oameni, fiecare cu nevoi și dorințe diferite. La Arcadia s-a înțeles perfect acest lucru, iar totul a funcționat mai mult decât bine.”

La 60 de ani, Victor este un om activ. Așa cum a fost și până acum. Este campion național de triatlon. De 10 ani participă la competițiile de acest gen, îmbinând înotul, ciclismul și alergarea. „Bicicleta este punctul meu forte, dar culmea e că m-am accidentat chiar la un concurs de ciclism.” Accidentarea a dus la o luxație de umăr care i-a limitat mișcările astfel încât până și gesturile cotidiene erau greu de făcut. Cum ar mai fi putut să participe la competiții?

Competițiile sportive nu sunt doar concursuri oarecare, care se finalizează cu medalii și cupe. Reprezintă un stil de viață. „Haruki Murakami, triatlonist și el, spunea că atunci când vine sau pleacă de la un concurs, iar bicicleta lui este în spațiul special de deasupra mașinii și vede mașini asemănătoare simte că face parte dintr-un grup. Discuțiile, în costum de neopren, pe marginea unui lac sau pe marginea mării sunt cele mai intense discuții care pot avea loc între oameni care au aceeași pasiune. Că la sfârșit cineva va fi pe locul 1, iar altcineva pe locul 4 nici nu mai contează.” Drumul către competiție este important. E un drum care-ți pune ordine în viață și care îți deschide sufletul spre trăiri frumoase.

Recuperarea umărului era, în acest context, foarte importantă pentru Victor, care avea ca scop principal recâștigarea mobilității. La Centrul de Recuperare Medicală Arcadia, după consultația de specialitate la Dr. Mihaela Beatrice Bălan și ședințe intense de kinetoterapie cu Kt. Marius Hamciuc, Victor a obținut un rezultat spectaculos – mobilitate 100% a umărului.

„La Arcadia, serviciile medicale au fost la un cu totul alt nivel decât oriunde altundeva. În general, lucrurile funcționează, din păcate, după un model prestabilit, care nu ține de pacient. Pacienții sunt diferiți, deci trebuie abordați diferit. Nu suntem afecțiuni. Suntem oameni, fiecare cu nevoi și dorințe diferite. La Arcadia s-a înțeles perfect acest lucru, iar totul a funcționat mai mult decât bine.”

Cum lucrurile frumoase se trăiesc împreună, soția lui Victor este mereu alături de el, „manager sportiv”, susținător și critic, în același timp. „Indiferent de câți competitori sunt sau de locul din clasament, eu știu că i-am întrecut pe toți bărbații de 60 de ani care stau acasă, pe canapea. Iar asta cred că e, cu adevărat, un câștig.”

Experiența Arcadia reconstruiește vise și dă forță pasiunilor. O spune, printre alte povești, și povestea lui Victor Grădinariu, campion național la triatlon, pacient Recuperare medicală, Arcadia.

Powered by Froala Editor