Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0758 100 700

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Tumoare gigant operată în premieră la Spitalul Multidisciplinar Arcadia

Prof. Univ. dr. Viorel ScripcariuO echipă chirurgicală condusă de prof. univ. dr. Viorel Scripcariu a abordat la finalul lunii trecute un caz oncologic cu un grad înalt de dificultate, în premieră la Spitalul Multidisciplinar Arcadia.

Pacienta, în vârstă de 73 ani, cu patologie cardiovasculară asociată, prezenta o tumoare malignă retroperitoneală gigant de 16 kilograme ce îi deforma abdomenul.
Calitatea vieții îi era profund afectată, confruntându-se cu un tranzit intestinal lent, o tulburare a funcției urinare și cu o mobilitate mult redusă.
După o pregătire minuțioasă și un efort susținut al echipei multidisciplinare (Chirurgie, Anestezie, Terapie Intensivă), tumora a fost îndepărtată cu succes, fiind efectuate concomitent și două intervenții la nivelul organelor afectate de procesul tumoral: o nefrectomie stângă (extirparea rinichiului stâng)  și o colectomie stângă înaltă (îndepărtare parțială a colonului).

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, medic primar Chirurgie generală: „Evoluția postoperatorie a pacientei a fost una favorabilă, pacienta fiind externată în curs de vindecare. Diagnosticul anatomopatologic a clasificat formațiunea extirpată drept o tumoare neoplazică a țesutului adipos retroperitoneal."

Rezolvarea unui caz chirurgical oncologic de o astfel de complexitate reprezintă un precedent în clinicile private din regiune, dat fiind riscul mare al intervenției, vârsta înaintată a pacientei și rezecțiile multiorgan care au fost necesare.  

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou

Alte articole din aceeași categorie