Articole medicale

17.04.2020

Video consultația dermato-estetică, prin telemedicină

Aspectul fizic influențează cert starea noastră de bine, astfel că, și în condiții vitrege de pandemie, preocuparea pentru îngrijirea pielii, menținerea unui aspect plăcut sau posibilitatea unor îngrijiri speciale, pe care nu le-am putut aborda din cauza lipsei de timp sau angajamentelor sociale, fac consultația estetică prin telemedicină foarte atractivă în această perioadă.
Ești doar tu, cu medicul tău, fără să fie nevoie de machiaj, într-o discuție deschisă, degajată și sinceră, în confortul căminului tău. Vorbim despre ce nu îți place, ce ai putea să îmbunătățești sau cum ai putea să-ți îngrijești pielea mai bine.
Ai timp să te gândești în prealabil, să-ți amintești ce produse folosești, ce preferințe ai, dacă procedurile estetice efectuate deja te-au mulțumit. Poate ai întrebări, curiozități, nelămuriri despre diverse terapii despre care ai auzit și ai nevoie de o opinie avizată.
Putem discuta despre aspectul pielii, poate te preocupă ridurile de expresie sau ridurile evidente, poate calitatea pielii are de suferit și tenul și-a pierdut strălucirea. Poate că laxitatea pielii sau deficitul de volum fac lucrurile să nu mai semene cu ce știai. Tratamentele locale cutanate pot fi îmbunătățite, petele pigmentare pot fi tratate, tenul sensibil poate fi protejat prin măsuri speciale, tenul cu tendințe acneice poate fi ținut sub control.
Poți afla de tratamente noi care ți-ar putea fi destinate și cum ai putea să-ți îmbunătățești calitatea pielii prin măsuri specifice pe care sa le faci acasă. Un tratament personalizat, sub supraveghere medicală, nu e mai util decât o navigare fără sfârșit printre produse promițătoare, dar poate nepotrivite tenului sau așteptărilor tale?
În final, câteva secrete, ale unor proceduri estetice, la care te poți gândi, până la întâlnirea noastră virtuală.

Tratamentul PRP, cu plasmă proprie bogată în trombocite, are un efect stimulator, regenerativ. Efectele asupra pielii sunt spectaculoase, mai ales prin combinarea lui cu alte tehnici, însă nu va avea un efect rapid asupra ridurilor cum se întâmplă în cazul toxinei botulinice și a acidului hialoronic. Este o terapie anti-aging, în sens pro-activ, asigură o bună calitate a tenului și toleranța este excelentă.

Toxina botulinică nu produce „căderea feței”. Este o substanță care se administrează prin microinjecții și celebră prin efectul imbatabil asupra relaxării grupelor musculare responsabile de ridurile frontale și perioculare. Efectul toxinei se manifestă temporar, aproximativ 4-6 luni, după care injectarea se poate repeta. Administrările regulate, la 6 luni, au efect anti-aging. Pentru efecte optime, alege un medic specializat în aceste proceduri.

Acidul hialuronic injectabil este o substanță asemănătoare constituientului natural al pielii, responsabil de hidratare, volum și funcționalitatea corectă a celulelor pielii. Administrarea lui la nivelul feței, pentru atenuarea ridurilor, refacerea volumetriei faciale sau corecția buzelor, precum și al altor inestetisme cutanate, este un act medical complex, ce necesită o discuție prealabilă despre alte probleme de sănătate, alergii, injectări anterioare, istoric medical, medicația curentă etc. Această discuție nu are rolul să te sperie, ci doar să ajute medicul să aleagă cea mai buna opțiune, cea mai bună terapie, cu cele mai frumoase și sigure rezultate.

Petele pigmetare pot fi, uneori, rezistente la tratament și recidivante. Tratamentul constă în combinații terapeutice, trebuie să fie susținut, iar fotoprotecția consistentă. Substanțe noi și tehnici performante au îmbunătățit portofoliul de tratament, dar atenție: cu cât intervenția este mai agresivă, melasma se poate transforma în pigmentație postinflamatorie, mai dificilă și rebelă la tratament.

Cuperoza și rozaceea au ca numitor comun tenul sensibil, predispus la înroșire ușoară, intolerant, dificil de îngrijit. Problemele nu se atenuează cu vârsta, ci se agravează, mai ales în condițiile neglijării îngrijirii specifice. Cele mai bune tratamente locale au drept țintă scăderea reactivității locale, diminuarea eritemului sau a vaselor dilatate, prevenția progresiei către forme grave cu leziuni papuloase, pustuloase sau nodulare, roșu persistent. Tratamentul este etapizat, prelungit și adesea, medicul dermatolog va recomanda analize specifice pentru diferențierea de alte afecțiuni.

Ne revedem, cu indicații pentru fiecare tip de ten și fiecare afecțiune, în cabinet sau prin telemedicină.

www.arcadiadermato.ro

Powered by Froala Editor