Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

CENTRUL DE CHIRURGIE PLASTICĂ ȘI ESTETICĂ

Centrul de Chirurgie Plastică și Estetică a fost creat din grijă și respect pentru sănătatea și armonia corpului. Subliniem și redefinim frumusețea trăsăturilor tale pentru a ajunge la cea mai bună variantă a ta!

Centrul este amplasat aproape de inima orașului, pe str. Sărărie nr. 38 și dispune de 3 săli de evaluare, mici intervenții și proceduri estetice non-invazive, dotate state-of-the-art.

Intervențiile chirurgicale se desfășoară în cadrul Spitalului Multidisciplinar Arcadia – cea mai mare și modernă unitate medicală din regiunea Moldovei – locul unde tehnicile medicale ale momentului, o echipă medicală dedicată și dotările ultraperformante îți garantează un act medical sigur, eficient și rezultate pe măsură!

Pe această pagină găsești tot ce ai nevoie pentru a face primii pași către o nouă imagine.

Consultă mai jos lista principalelor intervenții realizate la Centrul de Chirurgie Plastică și Estetică.

Citește articolele de specialitate scrise de medicii noștri și poveștile de succes ale pacienților Arcadia.

Programează-te pentru o consultație pentru a stabili dorințele tale estetice și cum le putem transforma în realitate!

SERVICII MEDICALE (selecție)

1 Rinoplastia (remodelarea formei și aspectului nasului)

Nasul ocupă partea centrală a feței și este cea mai proeminentă trăsătură, iar forma și dimensiunea acestuia este esențială în armonia înfățișării.

Rinoplastia este o operația estetică ce vizează schimbarea dimensiunii sau formei nasului. Aceasta poate fi realizată din motive medicale, în cazul unor malformații congenitale sau a unor traumatisme, precum și din motive estetice, atunci când pacientul nu este mulțumit de forma nasului.

Nu există o procedură în domeniul chirurgiei estetice care să necesite o finețe extraordinară așa cum o presupune rinoplastia. Rezultatelor nu pot fi apreciate definitiv decât la 1 an de zile. Majoritatea modificărilor au loc la nivelul grosimii pielii nasului. Pe măsură ce pielea nasului devine subțire și suplă, rezultatul este evident și final. Este absolut necesară crearea unui cadru osteo-cartilaginos perfect al nasului care va oferi cel mai bun rezultat estetic, indiferent cât de subțire va deveni pielea în timp.

De cele mai multe ori, rinoplastia se însoțește și de intervenția de septoplastie sau de tratamentul chirurgical al cornetelor nazale hipertrofiate, lucru care se face în echipă cu un medic chirurg bine pregătit, ce cunoaște foarte bine etapele rinoplastiei, pentru că sincronizarea timpilor operatori să fie perfectă.

Intervenția se efectuează sub anestezie generală și durează în jur de 2-3 ore, în funcție de complexitatea cazului. Rinoplastia deschisă este preferată, deoarece oferă cel mai bun control asupra elementelor anatomice ale nasului și permite obținerea celor mai bune rezultate estetice. Postoperator, nu rămân semne vizibile.

Perioada de recuperare este în jur de 2- 3 săptămâni, iar forma finală a nasului se va obține după 9 - 12 luni de la intervenție.

2 Mamoplastia de augmentare cu implanturi de silicon (mărirea sânilor)

Sânii reprezintă simbolul universal al sexualității, maternității și feminității. Cu toate acestea, jumătate dintre femeile de pe glob nu sunt mulțumite de mărimea și forma sânilor, visând la forma și dimensiunea perfectă a acestora.

Sânii mici în raport cu restul corpului pot afecta încrederea în sine și pot sta la baza a diferite complexe, ce afectează viața socială sau intimă a femeii.

Operația care vine în întâmpinarea acestei probleme este mamoplastia de augmentare – intervenție chirurgicală ce are ca scop mărirea sau corectarea formei sânilor, cu ajutorul protezelor de silicon.

Mamoplastia de augmentare este astăzi una dintre cele mai solicitate operații estetice din lume. Procedura de mărire a sânilor crește considerabil și încrederea în sine, și cum aceasta este o condiție esențială pentru sănătatea, echilibrul psihologic și încrederea în sine, procedura devine o prioritate pentru pacientă.

Intervenția chirurgicală se efectuează sub anestezie generală și durează, în medie, 2 ore. Incizia poate fi făcută în șanțul submamar (sub sân), în jurul areolei sau în axilă.

Cea mai utilizată și sigură este incizia în șanțul submamar, care permite un abord sigur pentru introducerea implantelor. Protezele de silicon sunt introduse sub mușchiul mare pectoral, deoarece oferă cea mai frumoasă formă a sânilor.

Postoperator, nu rămân semne vizibile; pacienta va purta o bustieră timp de 8 săptămâni, pentru a susține recuperarea. Durata de spitalizare este de 2 nopți, iar timpul de recuperare este de aproximativ 10-14 zile.

3 Abdominoplastia

Tot mai multe femei sunt nemulțumite astăzi de aspectul inestetic al abdomenului, odată ce cu trecerea timpului, pielea și mușchii abdominali se întind, iar grăsimea și excesul cutanat încep să atârne. Cauzele pot fi multiple: urma unei sarcini, modificări hormonale, multiple intervenții chirurgicale la nivelul abdomenului, o schimbare bruscă de greutate sau un stil de viață sedentar.

Pe de altă parte, și bărbații pot fi deranjați de această problemă. Atunci când orice fel de metodă alternativă chirurgiei nu dă rezultate, ultima soluție rămâne bisturiul.

Abdominoplastia este intervenția chirurgicală care realizează îndepărtarea excesului de piele și grăsime din regiunea abdomenului. Procedura conferă o linie armonioasă a corpului: elimină pielea în exces și întărește mușchii abdominali.

Miniabdominoplastia realizează excizia pielii și grăsimii din porțiunea inferioară a abdomenului (subombilical - sub buric), în timp ce abdominoplastia totală realizează excizia de la nivelul porțiunii mijlocii și inferioare.

În anumite circumstanțe, intervenția poate fi însoțită și de cura chirurgicală a diastazisului mușchilor drepți abdominali.

Intervenția chirurgicală se desfășoară sub anestezie generală și are o durată de 4 - 5 ore. Pentru ca rezultatul estetic să fie unul cât mai bun, abdominoplastia se asociază cu liposucția abdominală.

Postoperator, este necesară purtarea unei burtiere timp de 8 săptămâni. Recuperarea se realizează în aproximativ 3 - 4 săptămâni.

4 Mamoplastia de reducere (micșorarea sânilor)

Volumul și forma sânilor constituie o preocupare constantă în viața multor femei, bustul fiind unul din elementele cele mai importante ale frumuseții feminine. În timp ce o parte dintre reprezentantele sexului frumos își doresc o dimensiune mai mare a sânilor, invidiindu-le pe cele care au fost înzestrate de la natură cu sâni mari, există și reversul acestei situații.

Sânii excesiv de mari reprezintă o problemă: pe lângă disconfortul estetic și problemele psihologice, pot să apară și diferite probleme medicale asociate: postură defectuoasă, hernii cervicale, tensiune dureroasă în umeri și gât, dureri de cap regulate sau leziuni la nivelul pielii sânilor. Totodată, sânii prea mari pot limita mobilitatea, astfel că femeile în cauză sunt nevoite să renunțe la o viață activă sau să evite anumite sporturi.

Mamoplastia de reducere reprezintă procedura chirurgicală utilizată pentru îndepărtarea excesului de grăsime, țesut și piele de la nivelul sânilor. Chiar dacă este mai puțin populară decât operația de mărire a sânilor, această intervenție este una dintre operațiile cele mai complexe, necesitând o tehnică chirurgicală precisă, adaptată fiecarui sân în parte.

Intervenția durează 3 - 4 ore și se desfășoară sub anestezie generală. Recuperarea durează între 2 - 3 saptămâni, iar pacienta va purta o bustieră timp de 6 săptămâni.

Forma finală a sânilor se va obține după minimum 6 luni de la intervenție.

5 Rejuvenarea facială prin transfer autolog de grăsime

Când vine vorba de rejuvenare (reîntinerire) facială, transferul autolog de grăsime reprezintă soluția optimă, întrucât este minim invazivă, oferă rezultate de lungă durată și recuperare imediată.

Transferul autolog de grăsime (transferul de grăsime proprie) este un procedeu prin care grăsimea pacientului este injectată fie pentru a crește volumul de grăsime în altă parte a corpului, fie cu scopul de a corecta anumite deformări dobândite sau malformații congenitale.

Grăsimea este recoltată și extrasă cu sonde speciale de liposucție (lipoaspirație). Aceste sonde au diametre mai mici față de normal, un număr mai mare de găuri, sunt mult mai fine și permit recoltarea grăsimii în cele mai bune condiții, fără a-i modifica textura, funcția și forma. Grăsimea nou-recoltată este prelucrată în condiții de maximă siguranță.

Zonele donatoare de grăsime sunt alese în funcție și de preferința pacientului, însă de regulă se folosesc ca zone donatoare regiunea abdominală, fața antero-laterală a coapselor, șoldurile și șanțul subfesier.

Procedura este minim invazivă. Principalul avantaj al procedurii este acela că folosindu-se grăsimea proprie, aceasta nu va fi niciodată respinsă de organism. Un alt beneficiu este acela de a efectua două intervenții chirurgicale (liposucție și remodelare facială) într-o singură etapă.

Intervenția se desfășoară sub anestezie locală, rahianestezie sau anestezie generală și are o durată între 2 - 3 ore. Pacientul este internat o singură noapte.

La nivelul zonei donatoare se va aplica un pansament sau îmbrăcăminte compresivă, care va fi menținută timp de 4 - 6 săptămâni. Reluarea activităților fizice cotidiene se realizează după 3 zile, iar efortul susținut, după 7 - 10 zile.

Grăsimea injectată se resoarbe într-un procent foarte redus și poate fi repetată la nevoie.

6 Liposucție (abdomen, zonă lombară, coapse, fese etc)

De-a lungul timpului, femeile au încercat mereu să aducă unele îmbunătățiri siluetei, optând, în general, pentru metodele tradiționale – dieta și exercițiile fizice, care se pot dovedi, din păcate, ineficiente în cazul unor anumite zone.

Chiar dacă zonele problematice pot fi camuflate cu ajutorul hainelor, femeile își pierd din încrederea în sine, pentru simplu fapt că ele știu de existența acelor defecte.

Liposucția este una dintre cele mai eficiente metode de corectare, care își propune să elimine acumularea în exces de țesut adipos din diferite zone ale corpului. Atunci când vorbim de liposucție, nu trebuie să ne raportăm la aceasta ca la o metodă de a înlătura kilogramele în plus, ci ca la o procedură de remodelare corporală.

Intervenția chirurgicală se efectuează sub anestezie generală sau rahianestezie și are o durată de 2 - 3 ore, în funcție de zonele alese pentru procedură.

Metoda folosită este cea umedă, adică se injectează o soluție la nivelul zonelor ce urmează a fi lipoaspirate. Cu ajutorul unor sonde speciale de liposucție, se aspiră grăsimea dizolvată de soluția introdusă.

În cadrul unei singure ședințe se pot aspira până la 4 sau 5 litri de grăsime. Postoperator, pacienta va purta o îmbrăcăminte compresivă specială timp de 6 - 8 săptămâni.

Recuperarea este imediată, reintegrarea socio-profesională fiind posibilă în maximum 7 zile. Gimnastica medicală poate fi începută după 3 săptămâni. Rezultatele sunt vizibile după 2 - 3 luni de la operație.

POVEȘTI DE SUCCES

În timpul consultației privind operația de mărire a sânilor, domnul dr. Mazilu mi-a explicat în detaliu această procedură, insistând atât asupra beneficiilor, cât și asupra riscurilor. Pot spune că domnul doctor este dedicat meseriei sale și este un profesionist talentat, care își tratează pacienții atent, cu aceeaşi dăruire demnă de profesia de medic. Mulțumesc întregului personal Arcadia.

Mirela M., pacientă Centrul de Chirurgie Plastică și Estetică

Am amânat mereu decizia de a face intervenția chirurgicală pentru că teama de anestezia generală era prea mare și pentru că îmi era greu să aleg un doctor care să înțeleagă așteptările mele. După operația de rinoplastie realizată la Centrul de Chirurgie Plastică și Estetică Arcadia, sunt omul care am visat mereu că pot fi. Domnul doctor a armonizat perfect trăsăturile mele fizice și noul nas. Mulțumesc domnului doctor Mazilu pentru că mi-a redat zâmbetul și încrederea în mine.

Monica T., pacientă Centrul de Chirurgie Plastică și Estetică

După ce toată adolescența am fost marcată de complexe fizice, am decis că anul 2017 va fi anul schimbărilor. În urma unei operații de micșorare a sânilor, recomand tuturor Centrul de Chirurgie Plastică și Estetică Arcadia şi pe dr. Gabriel Mazilu. Datorită lui şi echipei sale eu am acum, în sfârşit, un corp armonios și sănătos.

Ana P., pacientă Centrul de Chirurgie Plastică și Estetică

Am fost internată în cadrul Centrului de Chirurgie Plastică și Estetică Arcadia, unde am suferit o operație de îndepărtare a surplusului de grăsime și piele din zona abdominală. Intervenția s-a defășurat în condiții foarte bune și a fost realizată de o echipă de medici condusă de dr. Gabriel Mazilu. Deși sufăr de diabet, recuperarea a fost foarte rapidă. Sunt foarte mulțumită de serviciile medicale de care am beneficiat și recomand cu încredere acest centru medical.

Maria D., pacientă Centrul de Chirurgie Plastică și Estetică

Dr. Gabriel Mazilu

Medic specialist Chirurgie Plastică, Microchirurgie reconstructivă și Estetică

„Cerințele pacienților noștri ne-au inspirat în deschiderea Centrului, ca spațiu dedicat nevoilor de frumusețe ale acestora. Alături de o echipă devotată și bine pregătită, facem perfromanță la cel mai înalt nivel în domeniul chirurgiei plastice, reconstructive și estetice. E important să le putem oferi pacienților, pe lângă un act medical sigur și performant, un confort superior, o interacțiune apropiată, cât mai plăcută și relaxantă.”

Te putem ajuta. Programează-te acum!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii!

ca datele mele să fie prelucrate, în scop de marketing și promovare.

Dr. Camelia Tamaș

Medic primar Chiurgie plastică, Microchirurgie reconstructivă și Estetică

Vezi CV Apariții TV Articole blog
Urmărește noutățile Arcadia și pe pagina de Facebook

Dr. Gabriel Mazilu

Medic specialist Chirurgie Plastică, Microchirurgie reconstructivă și Estetică

Vezi CV Apariții TV Articole blog
Urmărește noutățile Arcadia și pe pagina de Facebook

Dr. Costel Dobre

Medic specialist Chirurgie plastică, Microchirurgie reconstructivă și Estetică

Vezi CV Apariții TV Articole blog
Urmărește noutățile Arcadia și pe pagina de Facebook

Dr. Radu Budurcă

Medic primar Chirurgie plastică, Microchirurgie reconstructivă și Estetică

Vezi CV Apariții TV Articole blog
Urmărește noutățile Arcadia și pe pagina de Facebook