Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0758 100 700

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

CHIRURGIA BARIATRICĂ ȘI METABOLICĂ

Lasă obezitatea în urmă cu tehnicile chirurgicale ale momentului! 6 intervenții bariatrice diferite. Chirurgie minim-invazivă SILS, printr-o singură incizie.

Obezitatea este mai mult decât o problemă estetică – este o boală cronică ce împovărează toate sistemele organismului și interferează drastic cu sănătatea emoțională și activitățile obișnuite, de zi cu zi.

Poți însă să depășești, o dată pentru totdeauna, lupta cu kilogramele cu ajutorul chirurgiei bariatrice și metabolice – cea mai eficientă metodă de tratament al obezității.

Studiile clinice arată că persoanele care optează pentru tratamentul bariatric pierd până la 90% din greutatea în exces și constată ameliorarea și remisia de durată a afecțiunilor și tulburărilor asociate (diabet, hipertensiune, apnee de somn, infertilitate ș.a.) Și, nu mai puțin important, redescoperă o viață socială plină de satisfacții și o stimă de sine care face totul să pară posibil!

Aceasta poate fi și experiența ta.

Spitalul Multidisciplinar Arcadia este primul centru medical din regiunea Moldovei care facilitează tratamentul chirurgical bariatric prin 6 intervenții bariatrice diferite, pentru a putea alege soluția chirurgicală adecvată fiecărui caz în parte.

Tehnicile medicale laparoscopice minim-invazive îți oferă siguranța că schimbările mari vin cu sacrificii mici – după operație te vei recupera repede, cu minimum de cicatrici și disconfort.

Știai că la Arcadia realizăm, în exclusivitate regională, chirurgia obezității printr-o singură incizie? Tehnica SILS, aplicată cu succes în Occident, este o metodă inovatoare de abordare a intervențiilor bariatrice.

Ai făcut primul pas. Citește în continuare despre opțiunile tale în chirurgia bariatrică și programează-te pentru o consultație de specialitate – completează formularul alăturat!

Te putem ajuta.

Programează-te pentru o consultație personalizată.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii!

ca datele mele să fie prelucrate, în scop de marketing și promovare.

Calculează-ți indicele de masă corporală


Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași, Dr. Sebastian Ralea și-a continuat studiile și formarea profesională în afara țării, profesând în mai multe spitale universitare și institute medicale din Belgia. Are o experiență de peste 16 ani în chirurgie, fiind specializat în chirurgia generală, chirurgia pediatrică, chirurgia bariatrică.

De-a lungul carierei, a beneficiat de numeroase stagii de formare în tehnicile medicale minim-invazive în centre de prestigiu din Italia, Franța, Portugalia și Olanda. Dr. Sebastian Ralea este laureat al Premiului pentru Chirurgie Generală „Ph.Putz” (2012), oferit de Universitatea Liberă din Bruxelles.

Este autor și coautor a zeci de articole și lucrări– din 2011 își dedică activitatea științifică studiului chirurgiei bariatrice. Are un portofoliu de peste 800 de intervenții chirurgicale bariatrice, din care o mare parte realizate prin tehnica SILS (o singură incizie).

În 2017 a revenit în țară și s-a alăturat echipei medicale Arcadia, din dorința de a contribui la țelul declarat al rețelei de sănătate – acela de a oferi pacienților din regiune acces la medicina de înaltă performanță.

SILS este o tehnică avansată de operație laparoscopică ce presupune o singură incizie, la nivel ombilical.

Care sunt beneficiile majore?
• tehnică modernă și sigură, minim-invazivă;
• fără cicatrici vizibile;
• dureri postoperatorii minime;

• risc de sângerare extrem de redus la nivelul cicatricei;
• spitalizare redusă și recuperare ușoară;
• reîntoarcere rapidă la activitățile de zi cu zi;
• rezultate dovedite în chirurgia bariatrică și metabolică

Colaborarea cu d-nul dr. Ralea este ireproșabilă, un profesionist adevărat, empatic, cu respect față de pacient, un om în adevăratul sens al cuvântului. Mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat șansa de a fi operată și îngrijită de cel mai bun chirurg din lume și nu exagerez; sunt la a 8-a operație dar abia la aceasta m-am simțit respectată și îngrijită ca pacientă. Cuvintele mele sunt prea sărace pentru a exprima toată mulțumirea, recunoștința și respectul față de domnul doctor Ralea pentru că a folosit tot ceea ce a învățat, redându-mi șansa la viață.

Cristina Stere, 49 ani, Iasi - pacientă Chirurgie Bariatrică, dr. Sebastian Ralea.

Intervenții de Chirurgie Bariatrică și Metabolică

1 Gastrectomie longitudinală (Gastric Sleeve) 3 nopți de spitalizare

Gastrectomia longitudinală (Gastric Sleeve) presupune îndepărtarea a două treimi din stomac (se îndepărtează porţiunea fundică a stomacului).

După operație, stomacul va avea un volum de aproximativ 100 - 150 de ml și o formă de tub sau de mânecă. Un factor important care influențează succesul acestei tehnici este faptul că scade secreția de grelină (hormonul foamei). Funcția stomacului nu este alterată, nu există riscul de evacuare precoce al alimentelor hiperosmolare nedigerate în intestin (sindromul dumping), iar pacienții pot consuma în continuare orice tip de aliment, dar în cantități foarte mici.

2 Bypass Gastric (BPG) 3 nopți de spitalizare

Bypass-ul gastric (BPG) este cea mai practicată operație bariatrică din lume, fiind considerată „standardul de aur”, datorită efectelor asupra greutății (permite pierderea, în medie, a unui procent de 63% din excesul de greutate la 5 ani de la operație) și a diabetului.

Prin bypass-ul gastric se izolează complet o mică porțiune a stomacului, la care se conectează o parte din intestin, după secționare și realizarea unui „montaj în Y”. Deoarece se realizează excluderea a aproximativ 2 metri din lungimea intestinului tranzitat de alimentele supuse acțiunii enzimelor digestive, absorbția este limitată. Senzația de sațietate apare foarte repede, atât prin reducerea volumului stomacului păstrat în circuitul alimentar, cât și prin mecanisme mediate hormonal, prin stimularea secreției de hormoni ai sațietății la nivel intestinal.

3 Mini-Bypass Gastric (mini-BPG) 3 nopți de spitalizare

Mini-bypass-ul gastric (mini-BPG) este o simplificare tehnică a BPG, acționând atât restrictiv, cât și prin diminuarea absorbției alimentare, cu o foarte bună scădere în greutate și rezultate excelente în remisia diabetului (aprox. 90% din cazuri, la 5 ani de la intervenție). Această operație presupune un montaj „în Ω”, fără secționarea intestinului, dar cu o reducere mai importantă a absorbției intestinale decât în cazul bypass-ului gastric.

4 SADI-S 4 nopți de spitalizare

SADI-S presupune combinarea unui Gastric Sleeve (restricție alimentară) cu reducerea absorbției intestinale, prin scurtcircuitarea jejunului (prima parte a intestinului subțire) și conectarea „în Ω” a ileonului (a doua jumatate a intestinului subțire) la sleeve-ul gastric, păstrând în circuitul alimentar 2.5 - 2.7 m de intestin capabil de absorbție. Se adresează, în general, pacienților cu un IMC în jur de 50 kg/m2. Poate fi realizat gradual, în două etape succesive, începând cu un Gastric Sleeve. Oferă rezultate excelente atât în pierderea excesului ponderal, cât și în remisia diabetului de tip 2, în peste 90% din cazuri.

5 Diversia bilio-pancreatică 4 nopți de spitalizare

Diversia bilio-pancreatică este una dintre cele mai eficiente proceduri în tratamentul obezității morbide, dar are adresabilitate redusă. Din cauza malabsorbției induse, operația este recomandată în special pacienților cu un IMC de peste 50 - 60 kg/m2. Intervenția presupune realizarea unei rezecții transversale, parțiale, a stomacului distal și excluderea unei părți importante a intestinului din circuitul alimentar, printr-un montaj „în Y”, în care doar 0.5 m de intestin sunt accesibili alimentelor supuse acțiunii sucurilor digestive.

6 IFD (Ileal Food Diversion) 4 nopți de spitalizare

IFD (Ileal Food Diversion) este o opțiune adresată, în general, pacienților la care au eșuat alte tipuri de operații (montare de inel gastric ajustabil, intervenție anti-reflux gastroesofagian ș.a.), care au alterat peretele stomacului în porțiunea sa superioară - porțiune care nu mai poate fi utilizată în condiții de siguranță pentru conversia la o altă tehnică de tratament al obezității. După înlăturarea corpului străin eventual restant (inelul gastric), stomacul secționat într-o zonă sănătoasă subadiacentă este conectat la intestin printr-un montaj „în Ω”, păstrând în circuitul alimentar 2.5 - 2.7 m de intestin capabil de absorbție.