Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Abdominoplastia: remodelarea abdomenului

Dr. Vlad PieptuAbdominoplastia reprezintă eliminarea excesului de piele și grăsime de la nivelul abdomenului. Este o intervenție frecvent efectuată după pierderi în greutate (când pielea atârnă) sau după nașteri, când se realizează și strângerea mușchilor abdominali destinși în timpul sarcinii.

Prin abdominoplastie se obține remodelarea abdomenului. Dacă intervenția este combinată cu liposucția, se remodelează și flancurile. Intervenția chirurgicală se realizează sub anestezie generală și are o durată de 2-3 ore. Necesită o noapte de spitalizare și tuburi de dren ce se scot a doua zi. Implică o cicatrice plasată astfel încât să fie ascunsă în lenjeria intimă.

De obicei, în cazul unui exces mare de piele, în timpul abdominoplastiei se repoziționează ombilicul, care nu este tăiat din locul său natural.
După intervenție, se recomandă purtarea timp de 2 luni a unei centuri abdominale sau îmbrăcăminte compresivă specială pentru locurile unde a avut loc liposcuția și ciorapi antitrombotici timp de 2 săptămâni. Va fi prescris un tratament antibiotic și anticoagulant pe durata a 10-14 zile.
Durerile postoperatorii sunt mici, ușor de gestionat cu antalgice uzuale.

Imediat după operație, abdomenul va fi ușor umflat și pot apărea vânătăi pe zonele de liposucție, însă acestea vor trece treptat în 14 zile, moment în care se suprimă firele de sutură (dacă este cazul, în general se folosesc fire resorbabile).
Recuperarea necesită aproximativ 5-7 zile pentru a relua munca de birou sau 12-14 zile pentru munca mai activă. Nu se recomandă reluarea activității fizice înainte de 14 zile postoperator și se interzice efectuarea hiperextensiei abdomenului timp de 2 luni. În cazul strângerii mușchilor abdominali, nu se recomandă ridicarea de greutăți timp de minim 2 luni postoperator.

Intervenția se realizează în siguranță în Spitalul Arcadia. Pentru programarea unei consultații, aveți la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou

Liposucția

Știai că celulele grase ale corpului se înmulțesc doar până în jurul vârstei de 4 ani? După această vârstă, celule ...

citește mai departe