Articole medicale

25.09.2017

Acum, la Arcadia – diagnosticul diferențial neinvaziv al nodulilor tiroidieni prin elastografie

Vizual elastrografieDin dorința de a fi aproape de nevoile pacienților și de a oferi cele mai performante metode de diagnostic și tratament, Rețeaua Medicală Arcadia continuă procesul de dezvoltare și include în portofoliul său de servicii medicale o procedură modernă, neinvazivă și cu un rol major în stabilirea unui diagnostic diferențial în cazul nodulilor tiroidieni – elastografia.

Un procent de 50% din populație, mai ales de sex feminin, descoperă, la palpare sau cu ajutorul ecografiei, prezența nodulilor tiroidieni. De cele mai multe ori, aceștia sunt benigni. Pentru un diagnostic diferențial complex, este utilă vizualizarea nodulilor de la nivelul tiroidei prin elastografie.

Elastografia tiroidiană analizează, cu ajutorul ultrasunetelor, duritatea nodulilor. Practica a demonstrat faptul că un nodul tiroidian malign are, în general, o consistență crescută. Astfel, prin aplicarea vibraţiilor sau compresiunii mecanice, este permis diagnosticul diferențial – o tumoră se va deforma mai puţin în comparaţie cu ţesutul din jur.

Procedura se realizează după o tehnică foarte asemănătoare ecografiei, îmbunătățește diagnosticul diferențial, elimină în aproape jumătate dintre cazuri necesitatea puncției, este neinvazivă, nedureroasă și nu are la bază folosirea radiațiilor.

Puteți citi mai multe detalii despre indicațiile și avantajele elastografiei tiroidiene în următorul articol semnat de Dr. Alina Lupu, medic specialist Endocrinologie Arcadia.

Pentru informații în vederea unei programări pentru elastografie tiroidiană, aveți la dispoziție linia de Call Center Arcadia – 0232 920.