Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Alunița ta poate ascunde un cancer de piele! Alege SKIN CHECK - pachetul optim de prevenție și tratament al nevilor periculoși

În cadrul amplului program de prevenție derulat de rețeaua medicală Arcadia în anul 2014, ziua de joi a devenit ziua de prevenție a cancerului de piele. În fiecare săptămână până la finalul anului, în fiecare zi de joi, pacienții beneficiază de prețuri reduse la toate serviciile medicale necesare pentru investigarea alunițelor (nevilor pigmentari) și pentru tratamentul leziunilor cu potențial malignizant: consultații, dermatoscopii și excizii.

Campania urmărește evaluarea pacienților cu alunițe, pentru identificarea riscului de melanom, dar și evaluarea altor formațiuni cutanate persistente, ce pot sugera alte tipuri de cancer de piele.
Medicii dermatologi atrag atenția că orice leziune cutanată prezintă un risc potențial, chiar și alunițele aparent inofensive putând ascunde un cancer de piele. Evaluarea periodică a nevilor este singura metodă de prevenție a bolii sau de depistare a ei în faze incipiente, atunci când soluțiile moderne de tratament sunt eficiente și pot asigura o vindecare definitivă.

Dermatoscopia sau microscopia cu epiluminiscență reprezintă o metodă foarte utilă de examinare a diferitelor leziuni cutanate, pentru că permite vizualizarea structurilor din profunzimea pielii. În plus, tehnica este nedureroasă, este rapidă și nu provoacă disconfort pacientului.
Lentila folosită, sistemul de iluminare al aparatului și fluidul care se aplică pe piele înainte de examinare conferă imaginii o claritate sporită. Întrucât modificările la nivelul unei alunițe pot fi uneori insesizabile cu ochiul liber, dermatoscopia este obligatorie pentru acuratețea evaluării și a diagnosticului.
Conform recomandărilor medicale, este necesar ca verificarea alunițelor prin examen clinic și dermatoscopie să se facă cel puțin o dată pe an. În cazul pacienților cu alunițe multiple sau cu antecedente familiale sau personale de melanom, evaluarea poate fi efectuată o dată la 3-6 luni, pentru a surprinde modificările de aspect ale alunițelor sau pentru a depista un melanom incipient, ce poate mima la debut o aluniță.

Prin programul SKIN CHECK și pachetul de facilități create de Arcadia, ziua de joi poate într-adevăr deveni, în calendarul fiecăruia dintre noi, ziua de prevenție a cancerului de piele.

Pachet screening dermatologie-Skin Check

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou