Articole medicale

20.05.2016

Clasa „Arcadia” de la Liceul „Vasile Alecsandri” din Iași, premiată la creativitate

Rețeaua de sănătate Arcadia a avut bucuria de a se implica într-un proiect inedit: „Construim orașul în curtea școlii!".

Liceenii clasei a X-a C - Științe naturale de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri" au vizitat Spitalul Arcadia pe 22 aprilie, având ocazia de a vizita departamentul de Neonatologie, rezervele de maternitate și laboratorul de angiografie - primind cu entuziasm și curiozitate toate detaliile oferite de echipa noastră.
Elevii au aflat care sunt provocările și satisfacțiile pe care le implică activitatea într-o insitituție medicală chiar de la managementul rețelei de sănătate. Dr. Sorin Nistor, Directorul Medical Arcadia, le-a împărtășit cu deschidere informații despre vocația de medic și le-a oferit sfaturi utile celor care s-au gândit deja să îmbrățișeze această profesie. 

Construim orașul în curtea școlii!

Cei 24 de liceeni au participat și la un curs practic de prim-ajutor: au ascultat, au pus întrebări și au aplicat ei înșiși pașii de resuscitare învățați în timpul instructajului.
Pentru a împărtăși și colegilor de liceu informațiile primite, copiii au realizat, cu ajutorul echipei Arcadia, o mini-broșură cu pașii ce trebuie urmați în caz de stop cardio-respirator.
 
Iată câteva din impresiilor lor:
Spitalul Arcadia mi-a dat sentimentul de acasă. Această vizită ne-a întărit, mie și colegilor mei, hotărârea de a ne îndrepta pașii către medicină."
Iulia B.

„Am admirat minute în șir bebelușii, am învățat câteva lucruri despre cardiologia intervențională și am aflat cum să acordăm primul ajutor. Prin această vizită, mi-am conturat mai bine planurile privind cariera pe care o voi urma."
Diana U.

„Am văzut la Arcadia cum ar trebui să fie un spital în adevăratul sens al cuvantului. Mi-a placut ospitalitatea personalului, curățenia de care are nevoie orice pacient pentru recuperare, precum și grija doctorilor și a asistentelor."
Ștefania L.

Pe 19 mai, proiectul s-a încheiat cu un târg antreprenorial desfășurat în curtea școlii, unde clasele participante au expus proiectele rezultate în urma interacțiunii cu companiile-tutore. Clasa Arcadia s-a evidențiat prin culoare și voie bună, primind la final premiul special pentru creativitate.
Îi felicităm pe elevi pentru rezultat, le mulțumim pentru interes și munca depusă și ne bucurăm că le-am putut fi alături în acest proiect!