Articole medicale

29.02.2012

De Mărțișor, oferte speciale pentru mame și bebeluși la Maternitatea Arcadia

Maternitatea Arcadia lansează pentru prima dată în zona Moldovei serviciul de amprentare a bebelușilor. În fapt, amprenta exactă a tălpilor nou-născutului va fi prelevată imediat după naștere și va fi arhivată în foaia de observație a copilului, o copie fiind oferită și părinților, pe certificatul de naștere care este personalizat cu grafica specifică a maternității.

Certificat de nastere cu amprenta pentru bebelusii nascuti la Arcadia

Procedura de prelevare a amprentelor este realizată de către medicul neonatolog și nu prezintă nici un risc pentru bebeluș, sistemul de amprentare și substanțele de tip cerneală folosite fiind special destinate utilizării în maternități.

Amprentarea nou-născuților după naștere este o practică uzuală în numeroase state europene și în SUA, unde accentul se pune mai ales pe aspectul practic al acestei proceduri, căci amprentele rezultate constituie un veritabil „act de identitate", care poate fi folosit toată viața.

În Maternitatea Arcadia, această nouă facilitate oferită bebelușului și întregii familii este privită și din perspectiva impactului ei emoțional, căci - în timp - imaginea micilor amprente va deveni o amintire specială legată de momentul nașterii și de primele zile petrecute de părinți alături de copilul lor.

 Noul sistem de amprentare a bebelușilor intră oficial în vigoare la data de 1 martie, ca un cadou special de Mărțișor oferit tuturor celor care aleg să-și aducă pe lume copiii la Arcadia.

Și tot începând de la 1 martie, Maternitatea Arcadia lansează oferta Baby2Love, cu facilități speciale pentru mamele care revin aici pentru a doua naștere.

„Într-adevăr, la nici doi ani de la inaugurare, Maternitatea Arcadia are suficientă «vechime» pentru ca multe dintre femeile ce au născut aici în primele noastre luni de activitate să fie acum în situația de a aduce pe lume cel de-al doilea copil. Faptul că aceste mămici își doresc să se întoarcă la Arcadia pentru a doua naștere este un semn de apreciere, de încredere, de fidelitate - iar noi alegem să răsplătim această fidelitate prin facilități speciale, într-un cadou numit Baby2Love", declară Raluca Fiterman, director executiv Arcadia.

Setul de avantaje Baby2Love include o reducere de 5% din valoarea de bază a pachetului de naștere pentru care optează viitoarea mamă și un screening audiometric gratuit pentru bebeluș. Oferta intră în vigoare tot de la data de 1 martie și reprezintă cel de-al doilea „mărțișor" pregătit de Maternitatea Arcadia pentru pacientele sale.

Maternitatea Arcadia și-a deschis porțile în luna iulie 2010, iar până în prezent s-au realizat aici aproximativ 900 de nașteri, dintre care două nașteri de gemeni. Maternitatea dispune de 2 săli de naștere naturală, sală de operații special dedicată în Blocul Operator Arcadia, unitate de terapie intensivă pentru nou-născuți, unitate de terapie intensivă adulți, iar spitalizarea se face în rezerve confortabile și elegante ce funcționează în sistem rooming-in (mama și copilul).