Articole medicale

04.04.2012

Evaluări gastroenterologice complete prin pachetul GastroTest, la Centrul de Gastroenterologie Arcadia

Centrul de Gastroenterologie Arcadia a lansat pachetul GastroTest, prin care pacienții care doresc o evaluare complexă de specialitate beneficiază de analizele, explorările și consultațiile necesare, în cadrul unei internări de o zi, sub supravegherea medicului gastroenterolog.

Pachetul medical GastroTest se adresează atât pacienților cu suferințe cronice în sfera digestivă, cât și celor care consideră necesar screeningul gastroenterologic sau hepatic, mai ales ca urmare a existenței unor factori de risc specifici.

Pachetul GastroTest

Pachet GastroTest - ENDOSCOPIE DIGESTIVĂ - la numai 440 lei

  • pachet standard de analize de laborator: TGO, TGP, gama glutamil transferază GGT, hemoleucogramă, colesterol total, trigliceride, creatinină, glicemie;
  • endoscopie digestivă superioară (cu sau fără sedare - în funcție de recomandarea medicului curant);
  • supraveghere și consiliere medic curant gastroenterolog;
  • 1 zi de spitalizare, servicii de îngrijire medicală și servicii de masă aferente.

Pachet GastroTest - COLONOSCOPIE - la numai 440 lei

  • pachet standard de analize de laborator: TGO, TGP, gama glutamil transferază GGT, hemoleucogramă, colesterol total, trigliceride, creatinină, glicemie;
  • colonoscopie (cu sau fără sedare - în funcție de recomandarea medicului curant);
  • supraveghere și consiliere medic curant gastroenterolog;
  • 1 zi de spitalizare, servicii de îngrijire medicală și servicii de masă aferente.

*Notă: Orice alte analize medicale, explorări funcționale, investigații de imagistică medicală (ecografii, Rx, CT, IRM), consultații interdisciplinare, la recomandarea medicului curant, se plătesc suplimentar.

Pachetul GastroTest de evaluare gastroenterologică este accesibil pentru pacienții asigurați, pe bază de bilet de trimitere CJAS valabil, întocmit de medicul de familie sau curant.

Pacienții care achiziționează pachetul GastroTest beneficiază de serviciile incluse și de o importantă reducere financiară față de prețul de listă însumat al acestora, bucurându-se în același timp de confort deplin și de toate celelalte avantaje ale rețelei medicale Arcadia, care înseamnă în primul rând acces la consultații interdisciplinare și la orice tip de explorare medicală ce ar putea fi recomandată de medicul curant.

Referindu-se la utilitatea noului pachet medical și la motivul pentru care a fost introdus în oferta Arcadia, prof. univ. dr. Cristina Cijevschi-Prelipcean, coordonatorul Centrului de Gastroenterologie Arcadia, arată: „Recomandăm cu toată încrederea pachetul medical GastroTest, considerând că acesta este un important instrument de prevenție și screening, precum și de instituire a tratamentului adecvat, în funcție de starea fiecărui pacient. Pachetul GastroTest permite atât depistarea precoce a cancerului digestiv superior sau inferior (esofag, stomac, colon, rect), cât și stabilirea diagnosticului și a conduitei terapeutice imediate și optime în tulburări de deglutiție (înghițire), afecțiuni gastrice, tulburări de tranzit (diaree/constipație), anemie sau scădere ponderală cu cauză digestivă. De asemenea, informațiile dobândite prin analizele și testele efectuate ne permit nouă, specialiștilor, diagnosticul și monitorizarea terapeutică în afecțiuni cronice cu incidență în creștere în România, cum ar fi rectocolita ulcero-hemoragică sau boala Crohn. Personal, consider că orice persoană cu antecedente heredocolaterale în sferă digestivă, mai ales peste vârsta de peste 45 de ani, trebuie să realizeze periodic o astfel de evaluare, pentru ca riscul unei afecțiuni majore de natură digestivă să fie evitat".

Facilități pentru pacienții cu afecțiuni hepatice, membri APAH
Membrii Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice (APAH) pot accesa o facilitate aparte în cadrul Centrului de Gastroenterologie Arcadia, dacă sunt asigurați și se prezintă cu un bilet de trimitere CJAS valabil, de la medicul de familie.

Pentru evaluarea periodică a stării lor de sănătate, membrii APAH beneficiază în mod gratuit de o ecografie de abdomen superior și de o consultație la medicul gastroenterolog. În plus, în cazul în care medicul curant recomandă efectuarea unei examinări de tip Fibroscan, pentru explorarea non-invazivă a fibrozei hepatice, acești pacienți pot efectua examinarea la prețul preferențial de numai 100 lei.

Oferta pentru pacienții cu afecțiuni cronice hepatice, membri APAH, este valabilă în limita fondurilor CAS disponibile.