Articole medicale

12.05.2017

Împreună, construim o comunitate sănătoasă

Educația este misiunea principală a școlii, iar Arcadia susține atât necesitatea asigurării unui suport teoretic, cât și cea a dezvoltării unor abilități practice și a stimulării inițiativei personale încă din timpul liceului. Din acest motiv, pentru al doilea an consecutiv, Arcadia a avut bucuria de a se implica activ în proiectul „Construim orașul în curtea școlii”, derulat de Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași, devenind părintele comunitar al clasei  X-a C – Științe ale Naturii.

Curiozitate, entuziasm și deschidere. În această atmosferă s-a desfășurat vizita elevilor din clasa a X-a C la Spitalul Arcadia. Participarea la un curs practic de prim ajutor, dialogul activ cu dr. Sorin Nistor, medic primar Pneumologie, Director Medical Arcadia și dr. Sebastian Ralea, medic specialist Chirurgie generală (adulți) și medic specialist Chirurgie pediatrică, vizitarea unei rezerve din maternitate și a laboratorului de angiografie, toate acestea au fost o parte a experienței Arcadia, o șansă de îmbogățire a cunoștințelor legate de domeniul medical și antreprenorial.

Toți elevii s-au bucurat de ziua petrecută împreună și au apreciat pozitiv această vizită:

Lidia C.: „Vă mulțumesc pentru această experiență unică! Am auzit lucruri noi și am întâlnit oameni minunați. Această experiență m-a motivat să aleg domeniul medical.”

Georgiana A.: „Am fost impresionată de aparatura utilizată la Arcadia. Mă bucur că acest spital este în orașul meu.”

Alina P.: „Vizita la Arcadia a fost o experiență deosebită, care m-a ajutat foarte mult în luarea unei decizii pentru viitor.”

Pe baza cunoștințelor acumulate, elevii clasei a X-a C și-au provocat colegii la un concurs de cultură generală medicală, dotat cu multe premii, împărtășind astfel experiența Arcadia în cadrul târgului antreprenorial desfășurat în curtea liceului.

Mulțumim clasei a X-a C de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” pentru implicarea entuziastă și pentru munca depusă pentru buna desfășurare a acestui proiect antreprenorial. Mult succes în continuare!