Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Insula Sănătăţii, eveniment pentru copii, de ziua lor

Arcadia a sărbătorit ziua de 1 iunie pe insula dedicată sănătaţii copiilor, special amenajată în Iulius Mall.

Peste 200 de copii cu vârste cuprinse între 8 luni şi 14 ani au beneficiat de evaluările realizate de specialiştii ORL şi şedinţele de mişcare şi joc, sub îndrumarea echipei de kinetoterapeuţi. Arcadia a organizat şi o tombolă pentru copii, cu premii în pachete de evaluare a sănătăţii.

„Acţiunea a fost binevenită atât pentru noi (serviciul ORL Arcadia), cât mai ales pentru copii şi părinţii acestora.  Am purtat discuţii medicale cu specific ORL, am insistat asupra abc-ului igienic la copil cu tentă ORL (cum se face corect o toaletă nazală şi auriculară la copil, noţiuni de igienă orală etc.), succinte date anamnestice ale fiecărui copil, iar acolo unde am considerat că e nevoie (în funcţie de istoricul fiecărui copil) am efectuat câte un scurt examen clinic completat cu un examen timpanometric”, a declarat dr. Daniel Rusu, care a reprezentat departamentul ORL Arcadia în Iulius Mall.

Examen echilibruDr. Ionuţ Hănţăscu a mai adăugat: „consultaţia a constat în: anamneză de la părinţi şi de la copii, investigarea urechii prin otoscopie şi timpanometrie şi evaluarea orofaringelui prin bucofaringoscopie (cavitate bucală, amigdale palatine, perete posterior orofaringe etc). Am constatat modificări patologice la aproximativ 20% dintre pacienţi (aspect modificat al timpanului, timpanograme patologice, amigdale palatine hipertrofiate, secreţii mucopurulente pe peretele posterior al orofaringelui).”

„Cei peste 200 de copii prezenţi la stand au avut la dispoziţie diferite obiecte şi au beneficiat de o şedinţă de mişcare şi joc, prin intermediul plăcilor de educare a echilibrului, sub îndrumarea echipei de kinetoterapeuţi. Utilizarea plăcii de echilibru a însemnat pentru copii un pas spre dezvoltarea abilităţilor motrice, a dezvoltării cognitive şi psihosociale”, ne-a împărtăşit Mirela Zărnica, kinetoterapeut Arcadia Hospital.

Tombola organizată cu ocazia evenimentului a avut 3 câştigători, după cum urmează:

Premiul I, pachetul Elefant, care a constat în: o consultaţie pediatrică generală cu evaluarea stării de sănătate, o ecografie abdominală, o posturografie completă – adaptată vârstei şi o evaluare oftalmologică (include consultaţie şi examen cu aparatul PlusOptix) a fost câştigat de o fetiţă în vârstă de 3 ani.

Premiul al II-lea, pachetul Girafă, care a constat în: o consultaţie pediatrică generală cu evaluarea stării de sănătate, o posturografie completă – adaptată vârstei şi o evaluare oftalmologică (include consultaţie şi examen cu aparatul PlusOptix) a fost câştigat de o fetiţă în vârstă de 2 ani şi 7 luni.

Premiul al III-lea, pachetul Cangur, care a constat în: o consultaţie pediatrică generală cu evaluarea stării de sănătate, o posturografie completă – adaptată vârstei, a fost câştigat de o fetiţă în vârstă de 14 ani.

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou