Articole medicale

26.05.2011

Insula Sănătății la Iulius Mall Iași - 1 iunie 2011

Arcadia a sărbătorit ziua de 1 iunie amenajând o insulă dedicată sănătății copiilor în Iulius Mall.  Echipa Arcadia a fost prezentă cu echipe formate din medici specialiști ORL, Pediatrie precum și specialiști kinetoterapeuți.

Peste 200 de copii cu vârste cuprinse între 8 luni și 14 ani au beneficiat de evaluările realizate de specialiștii ORL și ședințele de mișcare și joc, sub îndrumarea echipei de kinetoterapeuți. Arcadia a organizat și o tombolă pentru copii, cu premii în pachete de evaluare a sănătății. 

„Acțiunea a fost binevenită atât pentru noi (serviciul ORL Arcadia), cât mai ales pentru copii și părinții acestora.  Am purtat discuții medicale cu specific ORL, am insistat asupra abc-ului igienic la copil cu tentă ORL (cum se face corect o toaletă nazală, auriculară la copil, igiena orală etc.), succinte date anamnestice ale fiecărui copil, iar acolo unde am considerat că e nevoie (în funcție de istoricul fiecărui copil) am efectuat câte un scurt examen clinic completat cu un examen timpanometric", a declarat dr. Daniel Rusu, care a reprezentat departamentul ORL Arcadia în Iulius Mall.

Dr. Ionuț Hănțăscu a adăugat: „consultația a constat în anamneză de la părinți și de la copii, investigarea urechii prin otoscopie și timpanometrie și evaluarea orofaringelui prin bucofaringoscopie (cavitate bucală, amigdale palatine, perete posterior orofaringe etc). Am constatat modificări patologice la aproximativ 20% din pacienți (aspect modificat al timpanului, timpanograme patologice, amigdale palatine hipertrofiate, secreții mucopurulente pe peretele posterior al orofaringelui)."

„Cei peste 200 de copii prezenți la stand au avut la dispoziție diferite obiecte și au beneficiat de o ședință de mișcare și joc, prin intermediul plăcilor de educare a echilibrului, sub îndrumarea echipei de kinetoterapeuți. Utilizarea plăcii de echilibru a însemnat pentru copii un pas spre dezvoltarea abilităților motrice, a dezvoltării cognitive și psihosociale", ne-a împărtășit Mirela Zărnică, kinetoterapeut Arcadia Hospital.

Tombola organizată cu ocazia evenimentului a avut 3 câștigători, după cum urmează:

Premiul I, pachetul Elefant, constând în: o consultație pediatrică generală cu evaluarea stării de sănătate, o ecografie abdominală, o posturografie completă - adaptată vârstei și o evaluare oftalmologică (include consultație și examen cu aparatul PlusOptix) a fost câștigat de o fetiță în vârstă de 3 ani.

Premiul al II-lea, pachetul Girafă, constând în: o consultație pediatrică generală cu evaluarea stării de sănătate, o posturografie completă - adaptată vârstei și o evaluare oftalmologică (include consultație și examen cu aparatul PlusOptix) a fost câștigat de o fetiță în vârstă de 2 ani și 7 luni.

Premiul al III-lea, pachetul Cangur, constând în: o consultație pediatrică generală cu evaluarea stării de sănătate, o posturografie completă - adaptată vârstei, a fost câștigat de o fetiță în vârstă de 14 ani.