Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Jurnalul pacientului cu Gastric Sleeve – Alexandra, primele două luni

Înainte de Gastric Sleeve
 

Lupta pentru a avea un copil este, uneori, dificilă. Poate să presupună tratamente complexe cu tot felul de reacții adverse. Dar este o luptă pe care din ce în ce mai multe cupluri o poartă, în speranța de a-și completa viața și familia cu bucuria unui bebeluș.

Alexandra și-a împlinit dorința, cu sprijinul echipei Arcadia. Sarcina și perioada de proaspătă mămică au însemnat noi provocări, nopți nedormite, griji suplimentare și... alte kilograme în plus. O nouă provocare, cu care multe dintre mămici se confruntă, a apărut și în viața Alexandrei: lupta cu kilogramele în exces. „Nu aveam de gând să rămân așa. Aveam 117 kilograme și eram la o diferență de aproape 60 de kilograme față de greutatea mea ideală. Am o fetiță căreia vreau să-i ofer un exemplu pozitiv, am o viață profesională și socială solicitantă, în care vreau să fiu apreciată 100%, fără rezerve determinate de felul în care arăt sau numărul de kilograme pe care-l am. Aveam, deci, toate motivele din lume să iau decizia de a mă programa la o intervenție de chirurgie bariatrică. Cei înclinați să judece, ar putea afirma că  e mult mai ușor să ții diete sau să faci sport, dar eu sunt fericită că, în tot amestecul de lucruri noi și în presiunea în care trăiam, am reușit să identific cea mai bună opțiune pentru mine. Și nu regret nicio clipă.”

Intervenția de Gastric Sleeve la Arcadia
 

Alexandra e o persoană foarte hotărâtă. Această trăsătură de caracter este foarte importantă pentru că, atunci când alegi chirurgia bariatrică, alegi un drum lung și deloc ușor, în care deseori ești tu cu tine, în fața tuturor provocărilor. „M-am operat chiar la mijlocul lunii decembrie. Luasem în calcul perioada sărbătorilor ca cea mai bună perioadă de recuperare, de a mă obișnui cu regimul pe care l-am ținut în prima lună. Aceasta a fost cea mai bună soluție pentru mine. Operația a fost foarte ușoară și m-am recuperat foarte rapid. Abia așteptam să-mi încep noua viață.”

Alexandra a fost operată în Spitalul Multidisciplinar Arcadia, de Dr. Sebastian Ralea, medic specialist Chirurgie Generală, cu competențe recunoscute în Chirurgia Bariatrică și Metabolică. Cu peste 14 ani experiență în mai multe spitale universitare și institute medicale din Belgia, Dr. Sebastian Ralea are în portofoliu peste 800 de intervenții chirurgicale bariatrice și a acordat peste 800 de noi șanse la o viață sănătoasă.

După intervenția de Gastric Sleeve. Primele două luni
 

La scurt timp după intervenția de Gastric Sleeve, Alexandra s-a întors la serviciu. Se simte bine și se bucură de fiecare progres pe care-l înregistrează. „În prima luna, am slăbit 13 kilograme. Adică aproape 500 de grame pe zi. A fost un parcurs spectaculos pentru mine. Luna a doua a dus la o scădere de încă 6 kilograme. Parcurg un drum pe care nu mi-l doresc să fie decât fix așa cum este: un proces de pierdere a kilogramelor în plus care să nu-mi pună în pericol sănătatea, care să continue natural și care să mă aducă cât mai aproape de ținta pe care mi-am fixat-o. La finalul acestei veri, deci la 9-10 luni după intervenție, îmi doresc să-mi regăsesc cea mai bună formă a mea.”

Chirurgia bariatrică este un sprijin important în lupta cu obezitatea, dar aportul pacientului este foarte important. Schimbarea stilului de viață este parte din proces.

Important este că, în toate luptele pe care le poți, nu ești singur. Ai alături o echipă multidisciplinară și cele mai bune condiții de intervenții și recuperare. Află mai multe pe www.arcadiamedical.ro/chirurgie-bariatrica, programează o consultație și oferă-ți o nouă șansă la viață.

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou