Articole medicale

20.05.2019

„La Arcadia am primit cea mai frumoasă veste din viața mea.”

Silvia are aproape 9 ani. E de aceeași vârstă cu Maternitatea Arcadia. 

Părinții ei și-au dorit ca fetița lor să se nască într-un spital nou, în condiții de siguranță, menite să creeze cea mai frumoasă experiență pentru noua familie. „Sunt prima mămică care a născut la Maternitatea Arcadia, iar lucrul acestea pentru noi înseamnă că suntem primii care ne-am întors acasă cu un copil perfect sănătos, născut în cel mai mare spital nou, privat din regiunea Moldovei. Primii care și-au pus toată încrederea în Arcadia; nu am fost dezamăgiți absolut deloc – am primit maximum de atenție și îngrijire. Așa a fost să fie – să fiu prima mămică care a născut la Arcadia, dar sincer, dacă aș fi născut a 3-a sau a 233-a sentimentele vizavi de Arcadia cred că ar fi fost aceleași.”

„Părinții ei au ales locul ideal pentru a o aduce pe lume.”

Silvia este o fetiță de aproape 9 ani, care se bucură cu intensitate de fiecare moment al copilăriei. „Din bebelușul cu care coboram scările Spitalului Arcadia într-o zi frumoasă cu ploaie caldă de vară, s-a transformat într-o fetiță cu o personalitate puternică și o curiozitate de nedescris față de orice. Este în clasa a doua, merge cu drag la școală, așteaptă cu nerăbdare orele de pian, pictură și robotică. Îi place mult matematica și mereu cere fișe suplimentare. Este ființa cea mai scumpă și dragă mie, iar pentru Arcadia o mică, mică legendă cu care recunosc că ea se mândrește. E fericită că despre ea s-a scris în ziar și acum poate încă nu înțelege atât de bine, dar mai târziu va fi și mai fericită că părinții ei, la timpul potrivit, au ales locul ideal pentru a o aduce pe lume.

Ce face dintr-un spital un loc ideal de a aduce pe lume un bebeluș? Profesionalismul și dedicarea echipei medicale, confortul, igiena... Sigur că această întrebare poate avea mai multe răspunsuri. Și e normal să fie așa. Viitorii părinți au așteptări diferite. Toate sunt împlinite la Maternitatea Arcadia.

„Ori de câte ori am avut nevoie de analize sau spitalizare m-am întors la Arcadia.”

Experiențele frumoase trebuie să continue și să se dezvolte. Așa s-a întâmplat și în cazul Silviei și familiei ei. Mama Silviei povestește: „în acești aproape 9 ani care au trecut, relația noastră cu Arcadia este la fel de vie ca acum aproape 9 ani, când am născut. Ne întoarcem acolo cu drag pentru analize și controale de rutină pentru Silvia, iar eu pentru medicul cu care am născut, căreia încă o dată îi mulțumesc pe această cale – e un om și un doctor de 10! Ori de câte ori am avut nevoie de analize sau spitalizare m-am întors la Arcadia. Și de fiecare dată când trec pe lângă spital mă uit la geamul salonului unde am stat acele 3 zile și mă învăluie un sentiment de drag.
Silvia merge cu plăcere acolo, nu simțim că mergem la un spital, nu percepem Arcadia ca pe un spital, ci ca pe un loc unde ne simțim bine, unde toată lumea e bucuroasă să ne revadă și să se bucure de cât de mult a crescut Silvia.”

„La Arcadia am primit cea mai frumoasă veste din viața mea.” 

Care sunt primele cuvinte pe care îți dorești să le auzi după ce ai născut? Fie că ai copii deja sau ești însărcinată sau îți dorești să fii... Le-ai auzit sau ți le-ai imaginat, cu siguranță. Poate că sunt chiar cuvintele pe care mama Silviei le-a auzit acum aproape 9 ani: „Arcadia este un spital nu? – Ei, pentru mine este un loc de unde mereu primesc vești bune – că sunt sănătoasă, că Silvia e sănătoasă. Cea mai frumoasă veste am primit-o tot aici: «Felicitări! Aveți un copil perfect sănătos!».”

Au trecut aproape 9 ani de când Silvia, primul bebeluș născut în Maternitatea Arcadia, a venit pe lume. 9 ani în care peste alți 5000 de părinți au ales Arcadia. 9 ani de experiențe frumoase și vești bune.

Powered by Froala Editor