Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

La Arcadia, consultații gratuite pentru diagnosticul și tratamentul herniei de disc

Sâmbătă, 25 octombrie, Arcadia organizează o acțiune de consultații gratuite în vederea diagnosticului și tratamentului herniei de disc lombare, cu participarea dr. Ion Strelțov, medic primar neurochirurg. Serviciile vor fi disponibile între orele 9:00 - 14:00, la Centrul Medical Arcadia Sărărie. Programările se fac la Call Center: 0232 920, în limita locurilor disponibile.

Pacienții programați sunt rugați să se prezinte la medic cu întregul dosar medical de care dispun, dacă este cazul, inclusiv cu rezultatele explorărilor imagistice efectuate. Investigații medicale necesare sau alte metode de diagnostic pot fi indicate și în cadrul consultației.

Hernia de disc este ieșirea nucleului pulpos dintre două vertebre și intrarea lui în canalul medular, ceea ce determină o apăsare pe rădăcinile nervoase. Apar astfel dureri de spate ce coboară spre un picior, însoțite de amorțeală cu furnicături. Acestea limitează capacitatea de muncă, de deplasare și buna funcționare a membrului respectiv. Hernia de disc se poate produce la oricare dintre discurile coloanei, dar cel mai des apare în zona lombară, pentru că aceasta este cea mai solicitată. În cazul apariției durerilor lombosciatice, pacientul trebuie să se prezinte la medic.
După stabilirea cu certitudine a diagnosticului de hernie de disc, prin anamneză, examen clinic și explorări imagistice adecvate, medicul neurochirurg stabilește tratamentul optim pentru fiecare caz în parte. Soluția terapeutică poate fi un tratament conservator (repaus, medicație, fizioterapie), un tratament minim invaziv sub forma infiltrațiilor de produse antiinflamatoare, sub ghidaj radiologic, direct în spațiul peridural, sau un tratament chirurgical, ce constă în ablația (îndepărtarea) herniei discale și decompresiunea rădăcinii nervoase.

Acțiunea de consultații gratuite pentru diagnosticul și tratamentul herniei de disc face parte din programul „Consultația deschisă" și este o inițiativă de responsabilitate socială a rețelei Arcadia. În funcție de numărul solicitărilor, acțiunea va fi reluată până la acoperirea tuturor cererilor.

Consultatii gratuite de neurochirurgie.

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou