Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

La Arcadia, trei terapii inovatoare pentru reîntinerire facială

Proceduri pentru reintinerire facialaChipul nostru este o adevărată carte de vizită, astfel că ne dorim ca el să ne reprezinte cu adevărat, să exprime vârsta reală sau una mai tânără, să transmită o imagine adecvată despre cine suntem.

Preocuparea de a remedia inestetismele faciale crește odată cu trecerea anilor, căci capacitatea regenerativă a pielii și viteza sa de vindecare scad, iar semnele îmbătrânirii cutanate devin evidente: ten tern, fără strălucire, lax, cu riduri, pete pigmentare, cearcăne sau edeme la nivelul ochilor. Uneori, tenul îmbătrânește exagerat față de vârsta cronologică, din cauze precum diverși factori genetici, condiții aparte de viață sau de lucru, expunere solară excesivă, patologie asociată (anemie, afecțiuni tiroidiene, boli hepatice sau renale), consum de medicamente.

Pentru toate problemele tenului, există azi o mulțime de soluții terapeutice performante: tratamentele laser, mezoterapia, administrarea de botox sau de fillere cu acid hialuronic, tratamente dermatocosmetice diverse. Tendințele actuale în domeniu și metodele cu adevărat inovatoare se concentrează pe regenerarea cutanată, prin soluții cât mai puțin invazive și cu rezultate cât mai durabile și mai sigure. Articolul de față se referă la trei astfel de terapii moderne și care aduc elemente de noutate spectaculoase.

Terapia Dracula (PRP RegenACR) este o metodă de rejuvenare, corecție volumetrică și lifting bazată pe injectarea la nivelul dermului a unui ser autolog, obținut din sângele propriu, îmbogățit cu vitamine și aminoacizi, bogat în plachete și factori de creștere. Rezultatul este stimularea capacității de regenerare a pielii, tenul devenind mai ferm, strălucitor, cu riduri atenuate și elasticitate refăcută. În funcție de cantitatea de ser injectată, se poate obține și efectul de umplere, pentru refacerea volumetriei feței și lifting. Spre deosebire de alte produse de sinteză, serul propriu stimulează fibroblaștii, activează celulele stem și procesul de angiogeneză, îmbunătățește producția de colagen și toate componentele matrixului extracelular (elastină, fibronectină, glicoproteine, acid hialuronic, GAG). Terapia se poate folosi cu succes și în cazul cicatricilor postacneice sau ca metodă de prevenție contra căderii părului. Injectarea este confortabilă, 100% sigură, fără reacții alergice, și se poate realiza cu sau fără anestezie locală.

Sistemul Intraceuticals oferă o soluție terapeutică pacientelor care nu doresc injecții (botox, mezoterapie, acid hialuronic, PRP) sau care doresc să prelungească efectul acestor proceduri. Revoluționar, non-invaziv, sistemul realizează o oxigenare hiperbară a tegumentului, introducând în același timp, în straturile mai profunde ale pielii, substanțe implicate în regenerarea cutanată (vitamine, acid hialuronic, antioxidanți). Efectuat în ședințe consecutive, tratamentul produce efecte imediate, printr-o hidratare deosebită, dar și efecte la distanță, prin activarea moleculelor de acid hialuronic.

Skin-tightening-ul este o procedură inovatoare de lifting non-chirurgical, efectuată cu tehnologie laser, care se adresează în general tenului matur, predispus către laxitate. Are rezultate vizibile și spectaculoase de refacere a fermității cutanate, de reconstrucție a volumetriei faciale și de atenuare a ridurilor, fără bisturiu, sângerări, cicatrici, pansamente sau perioade de refacere postoperatorie. Procedura are o popularitate în creștere, pentru combinația excelentă dintre rezultate și confort. În fapt, ședința de skin-tightening durează maximum o jumătate de oră, după care pielea are o ușoară colorare în roz, însă activitatea și programul normal de viață pot fi reluate în aceeași zi. În timpul tratamentului, medicul utilizează o sondă de mici dimensiuni pentru a descărca impulsuri laser la nivelul zonei alese, iar pacientul resimte o ușoară senzație de căldură graduală și mici înțepături. Rezultatele devin vizibile odată cu refacerea naturală a colagenului, în general după 2 - 3 ședințe, însă pielea va fi mai netedă și aspectul mai destins chiar după prima ședință. Procedura se poate aplica tuturor ariilor corpului, fiind recomandată cel mai frecvent pentru zona feței, gâtului, brațelor și abdomenului.

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou

Vino cu alunița la control și în această vară!

Centrul de Dermatologie și Estetică Medicală dă startul celei de-a doua ediții anuale a campaniei de diagnosticare a alunițelor. Vino în perioada 15 iulie – 15 septembrie 2011 la o consultație și primești: dermatoscopie gratuită plan terapeutic personalizat mostre de ...

citește mai departe