Articole medicale

25.10.2012

Laserul – la frontierele frumuseții

Problemele pielii se rezolvă la dermatolog

În ciuda vremurilor și a schimbărilor produse de modă, conceptul de frumusețe a rămas în linii mari același: el se referă la armonia trăsăturilor, la echilibrul dintre aspectul exterior, stilul de viață și felul de a fi al persoanei, la o anume proporție între liniile și volumele chipului sau ale corpului. Dar dacă vorbim despre frumusețe în sens strict medical, atunci ne referim mai întâi la sănătate, apreciind starea generală a organismului prin „oglinda” sa exterioară, pielea.

Pielea nu este o haină de care ne dezbrăcăm seara, ea este un organ asemenea ficatului, rinichilor sau inimii, cu funcții și structură specifice, un organ influențat de bagajul genetic, adaptat condiției sale de „înveliș” expus unei multitudini de agresiuni exterioare: temperaturi extreme, alergeni, praf, poluanți.

Iată de ce, de la sănătate și până la frumusețe, problemele pielii trebuie abordate cu ajutorul specialistului dermatolog, singurul în măsură să pună în ecuația deciziei terapeutice toți factorii de care aceasta depinde: ce fel de piele avem și care sunt problemele ei, care sunt prioritățile de tratament și în ce ordine trebuie abordate inestetismele sau leziunile existente, ce alte metode, substanțe sau tehnici au fost folosite, care sunt obiectivele actuale de tratament și rezultatele posibile, ce tipuri de proceduri se potrivesc și cum trebuie ele combinate, și așa mai departe. Tratamentul dermatologic este o chestiune atât de personală, atât de particulară, atât de serioasă, încât orice încercare de eludare a aspectului medical pentru o iluzorie aliniere la mode, tendințe comerciale sau exemple din anturaj comportă riscul major nu de a rămâne fără rezultat, ci de a provoca afecțiuni mai grave, cu efecte pe termen lung și asupra întregului organism.

Tratament laser Candela

 

Probleme eterne, soluții moderne

Cine își dorește o piele ternă, lipsită de strălucire, pătată, ridată, flască? Roșeața, vasele dilatate, leziunile vizibile, părul în exces sau lipsa lui, afecțiunile unghiilor, toate sunt „la vedere”, generează complexe, angoase, stări de disconfort.

Confruntați cu astfel de probleme, ne dorim soluții rapide și discrete, care să nu necesite spitalizări, suferințe sau alterări ale înfățișării. Prima soluție, aflată la îndemâna tuturor, este utilizarea constantă și adecvată a produselor și procedurilor cosmetice, datorită cărora aspectul atrăgător al pielii poate fi menținut timp îndelungat. Iar când acestea nu mai pot lupta cu semnele trecerii timpului, există din fericire tratamente medicale avansate și aparate recunoscute pe plan mondial, care – în mâna specialiștilor experimentați – pot oferi soluții consistente și durabile pentru cele mai multe dintre problemele care afectează sănătatea pielii și, implicit, aspectul ei.

Dintre acestea, laserul este astăzi opțiunea cea mai performantă pentru inestetismele majore ale pielii, iar laserul Candela rezolvă trei tipuri de probleme: cele cauzate de îmbătrânire, de afecțiuni vasculare sau de pilozitatea excesivă.

Întinerirea cutanată prin sinteza colagenului, o procedură numită skin-tightening ce se realizează numai cu tehnologie laser, oferă rezultate spectaculoase și durabile, fiind extrem de comodă pentru pacient.

Epilarea laser, specifică, țintită, cu procent mult redus al efectelor adverse, este o procedură rapidă și comodă ce tinde să lase în urmă metodele de tratament cu lumină intens pulsată (IPL), nu întotdeauna eficiente.

Vasele dilatate, care apar la nivelul membrelor inferioare după sarcină sau pe un fond genetic predispozant, precum și malformațiile vasculare diverse pot beneficia, de asemenea, de tratamentul cu laserul vascular, singurul în măsură să remedieze aspectul pielii în zonele afectate.

Pe scurt, toate procedurile pe bază de laser se realizează ușor, spray-ul cryogenic diminuează disconfortul cutanat legat de căldura emisă, iar rezultatele sunt vizibile rapid. Grație acestor atuuri și beneficii, cabinetul de dermatologie modern nu se poate lipsi de tehnologia laser, iar pacienții exigenți și informați vor opta întotdeauna pentru această variantă de tratament.

„Pentru noi, ca dermatologi, faptul că utilizăm în Centrul de Dermatologie și Estetică Medicală Arcadia singurul laser Candela din regiunea Moldovei și, mai ales, că acesta este un laser GentleYAG performant și destul de rar în România, înseamnă pe de o parte o șansă profesională și, pe de altă parte, satisfacția că putem oferi pacienților noștri aceleași standarde și aceleași opțiuni de tratament ca în clinicile avansate de profil din lume. Știm ce efecte complexe provoacă problemele cutanate, fie ele estetice ori medicale, indiferent de vârsta sau genul pacientului, astfel că apelăm cu încredere la laserul Candela când situația o impune și ne bucurăm apoi să vedem încântarea și uimirea pacienților în fața rezultatelor acestui tratament. Tot mai multe persoane află că dermatologia la Arcadia înseamnă inclusiv laser Candela și vin la noi, cu o ultimă speranță, fie pentru probleme care nu și-au găsit rezolvarea timp îndelungat, uneori ani de zile, fie pentru probleme abia apărute, pe fondul înaintării în vârstă. Dacă Arcadia devine astfel «ultima frontieră» a frumuseții regăsite, nu putem decât să fim încântați că suntem aici și că avem tot ce ne este necesar pentru o combinație optimă de tratament personalizat”, declară dr. Mirela Cherciu, coordonator al Centrului de Dermatologie Arcadia.