Articole medicale

27.01.2022

Noi pachete personalizate de nutriție și monitorizare dietetică și ponderală, la Arcadia

Dietetician Oana Andreea Dumitrascu

Dietetician autorizat Nutriție și Dietetică

Există numeroși factori care pot afecta greutatea. De la genetică, vârstă, stilul de viață, obiceiurile alimentare, stresul, starea de sănătate sau unele tratamente medicale, toți pot face dificilă pierderea sau chiar creșterea în greutate, dar și menținerea acesteia.

Din păcate, cele mai multe persoane nu acordă suficientă importanță alimentației sau pur și simplu nu știu cum sa o facă. Alimentația sănătoasă nu trebuie să reprezinte un proces complicat. Dacă te simți copleșit de toate sfaturile contradictorii despre nutriție sau de dietele care promit oricui schimbarea mult dorită, alege un pachet personalizat de nutriție. 

Oana-Andreea Dumitrașcu, nutriționist dietetician licențiat: „La nutriționist se poate apela în orice moment al vieții, indiferent de starea de sănătate sau de boală. Pacienților nu trebuie să le fie „frică” să vorbească cu un nutriționist, iar prima interacțiune cu acesta nu ar trebui sa fie atunci când s-a instalat o anumită afecțiune sau atunci când au apărut câteva kilograme în plus. O consultație nutrițională făcută la timp poate economisi bani și îmbunătăți calitatea vieții.”

La Arcadia beneficiezi de o abordare completă, care integrează aspectele medicale cu cele nutriţionale. Pachetele de nutriție sunt concepute printr-o abordare controlată de către nutriționist, care ajută pacientul să atingă și să mențină o greutate sănătoasă, să adopte un stil de viață sănătos sau să își reorganizeze stilul alimentar din prezent. Pachetele pot fi accesate și la distanță prin serviciul de telemedicinăAlege-l pe cel care ți se potrivește!

5 pachete personalizate de nutriție:

  • Pachet control ponderal 12 săptămâni;
  • Pachet menținerea greutății;
  • Pachet bariatrie postoperator;
  • Pachet nutriție pentru copii; 
  • Pachet nutriție pentru familie.

 

1. Pachet control ponderal 12 săptămâni - conceput atât pentru adulți, cât și pentru copiii peste 6 ani care doresc să scadă sau să crească în greutate, să adere la o alimentație echilibrată sau din considerentul unor patologii existente precum afecțiuni din sfera oncologică sau afecțiuni digestive (intestin iritabil, diabet, steatoză hepatică, dislipidemii, boli cardio vasculare etc.), dar și pentru femeile care doresc să-și monitorizeze alimentația pe perioada sarcinii sau alăptării. Nutriționistul va evalua istoricul medical și jurnalul alimentar, va efectua o analiză corporală prin bioimpedanță (oferă informații despre masa grasă, masa musculară, masa osoasă, gradul de hidratare) și va crea un plan alimentar personalizat. Alături de acesta se va discuta modul de implementare al dietei și eventualele piedici. În cadrul pachetului vei beneficia de educație terapeutică nutrițională prin care vei învăța cum poți să pui în practică recomandările pe termen lung astfel încât să obții o schimbare a stilului de alimentație. Durata pachetului este de 3 luni.

Include:

  • consult inițial de nutriție – 60 de minute de evaluare nutrițională;
  • 4 întâlniri de monitorizare;
  • 2 planuri de dietă personalizată.
     
     

2. Pachet menținerea greutății – dedicat persoanelor care au accesat deja un pachet de scădere ponderală și își doresc să monitorizeze greutatea obținută. Menținerea greutății în parametri normali este extrem de importantă, iar pentru multe persoane este o provocare mai mare decât slăbitul în sine. Pachetul poate fi urmat numai după pachetul principal, dar nu mai târziu de 30 zile de la terminarea acestuia. Durata pachetului este de 3 luni.

Include:

  • 3 întâlniri de monitorizare;
  • plan de dietă personalizată.

 

3. Pachet bariatrie postoperator  conceput pentru pacienții care au trecut printr-o intervenție de chirurgie bariatrică, pachetul asigură urmărirea nutrițională post intervenție. După intervenția de chirurgie bariatrică este necesară adoptarea unui nou plan alimentar adaptat la noul stil de viață, care va asigura o recuperare corectă și o nutriție adecvată. Durata pachetului este de 1 an.

Include:

  • 5 întâlniri de monitorizare – adaptate la etapele de recuperare post bariatrică; 
  • 5 planuri de dietă personalizată (bariatrie). 

 

4. Pachet nutriție pentru copii (inclusiv în cadrul bariatriei preoperatorii) – dedicat copiilor care au probleme de greutate, atât cei care iau în calcul o intervenție de chirurgie bariatrică, cât și cei care iau în calcul slăbirea sau creșterea în greutate. Ca și în cazul adulților, alimentația poate schimba complet viața unui copil. Pachetul oferă o nutriție echilibrată și o dezvoltare sănătoasă și armonioasă. 

Printr-o abordare prietenoasă, nutriționistul va evalua istoricul medical și jurnalul alimentar al copilului, va efectua o analiză corporală prin bioimpedanță (oferă informații despre masa grasă, masa musculară, masa osoasă, gradul de hidratare) și va crea un plan alimentar bazat pe propriul set de nevoi nutriționale pentru o creștere și dezvoltare sănătoasă. În funcție de preferințele copilului, nutriționistul va discuta despre modul de implementare al dietei și eventualele piedici. Copilul va beneficia de cele mai importante lecții despre nutriție și va învăța cum să pună în practică recomandările pe termen lung astfel încât să obțină o schimbare a stilului de alimentație. Durata pachetului este de 1 an.

Include:

  • consult inițial de nutriție - 60 de minute de evaluare nutrițională;
  • 11 întâlniri de monitorizare; 
  • 4 planuri de dietă personalizată.

 

5. Pachet nutriție pentru familie – dedicat cuplurilor sau membrilor aceleași familii (părinte-copil, soț-soție etc.), are ca obiectiv principal îmbunătățirea obiceiurilor alimentare ale familiei. Pachetul se adresează atât adulților, cât și copiilor peste 6 ani care doresc să scadă sau să crească în greutate, să adere la o alimentație echilibrată sau din considerentul unor patologii existente precum afecțiuni din sfera oncologică sau afecțiuni digestive (intestin iritabil, diabet, steatoză hepatică, dislipidemii, boli cardio vasculare etc.), dar și femeilor care doresc să-și monitorizeze alimentația pe perioada sarcinii sau alăptării. 

Nutriționistul va evalua istoricul medical și jurnalul alimentar al fiecărui membru, va efectua o analiză corporală prin bioimpedanță (oferă informații despre masa grasă, masa musculară, masa osoasă, gradul de hidratare) și va crea un plan alimentar personalizat adaptat nevoilor nutriționale ale fiecăruia. Durata pachetului este de 3 luni. 

Include:

  • consult inițial de nutriție - 90 de minute de evaluare nutrițională; 
  • 4 întâlniri de monitorizare; 
  • 2 planuri de dietă personalizată.

Gestionarea eficientă a alimentației reprezintă elementul cheie pentru o viață sănătoasă. Un regim alimentar sănătos este parte a unui stil de viață sănătos, care nu numai că poate ajuta la controlul greutății, dar poate îmbunătăți și calitatea vieții. 

La Arcadia ești susținut cu programe personalizate de nutriție pentru o slăbire sănătoasă și un stil de viață echilibrat. Programează-te la 0232 920, Call Center Arcadia.  

 

 

 

Powered by Froala Editor