Articole medicale

11.10.2011

Noua policlinică Arcadia din centrul Iașului a fost inaugurată

Un sistem de sănătate performant este acela în care și componenta publică, și componenta privată oferă servicii medicale de înaltă calitate – aceasta este concluzia desprinsă astăzi, prin și printre cuvinte, la festivitatea de inaugurare a Centrului Medical Arcadia Palas, cea mai nouă policlinică privată deschisă în centrul Iașului.

În ciuda vremii reci și a unui aglomerat început de săptămână, inaugurarea noului centru medical a reunit un public numeros, din care nu au lipsit oficialități locale, medici de seamă ai Iașului și reprezentanți ai mediului de afaceri. Salutând inițiativa grupului Arcadia de a extinde rețeaua proprie de unități medicale, cu grijă egală acordată menținerii standardelor de calitate ale serviciilor oferite, vorbitorii au accentuat faptul că această evoluție contribuie la dezvoltarea Iașului ca centru medical important și la îmbunătățirea nivelului de trai al locuitorilor din zonă.

„Iașul are nevoie de un centru medical puternic, care să fie la standardele de calitate solicitate în toate documentele actuale. Acest centru medical este format, ca un organism, din celule – iar astăzi deschidem (...) una dintre celulele care vor fi implicate în dezvoltarea Iașului”, a spus, în deschiderea discursului său, prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, Președintele Colegiului Medicilor din România și rector al Universității de Medicină și Farmacie din Iași. Acesta a dezvăluit în premieră faptul că spitalul privat ieșean va căpăta în curând statutul de spital clinic universitar, printr-un parteneriat cu universitatea locală de medicină: „După ce am făcut o evaluare a centrului medical Arcadia, am decis să extindem spațiul de învățământ și către acest centru. (...) Avantajele sunt reciproce: pe de o parte, acreditarea Universității de Medicină se face și pe baza spațiilor de învățământ pe care le are, (...) iar spitalul Arcadia are un avantaj prin faptul că medicii cadre didactice își fac integrarea și lucrează cu studenții în acest spațiu”, a adăugat rectorul UMF „Gr. T. Popa” Iași.

La rândul său, dr. Vasile Cepoi, director DSP Iași, a salutat inițiativele private din domeniul sănătății, în România, spunând că acestea au contribuit în mod decisiv la creșterea calității actului medical, în general. El a declarat că „Arcadia este, dacă vreți, un simbol pentru asistența medicală privată din România (...) și toate investițiile sale în sănătate sunt un indicator de calitate și un reper pentru toți ceilalți care doresc să facă un lucru bun”.

Centrul Medical Arcadia Palas este rezultatul unei investiții de aproximativ 850.000 Euro și oferă servicii de ambulatoriu integrate – consultații, analize și explorări – în peste 15 specialități medicale, pentru adulți și copii. Deschiderea sa a prilejuit apariția a circa 45 de noi locuri de muncă, iar colectivul care lucrează în noua policlinică depășește în total 50 de persoane. Centrul ocupă un spațiu de aproximativ 350 mp, fiind structurat în mai multe cabinete medicale, un punct de recoltare analize și un spațiu de informare și consiliere pacienți.

În cuvântul susținut înainte de tăierea simbolică a panglicii inaugurale, Dan Fiterman, directorul general Arcadia, a făcut trimitere la noul concept de dezvoltare al rețelei, bazat pe facilitarea accesului pacienților la serviciile de sănătate oferite: „Dacă până astăzi ne-am dorit foarte multă performanță, ceea ce s-a și întâmplat în tot ce înseamnă Arcadia, astăzi – prin deschiderea acestui nou centru medical în plin centrul Iașului – dorim să aducem și accesibilitate, dorim să fim mai aproape de fiecare pacient.”

Rețeaua medicală Arcadia numără în prezent două spitale, două policlinici și un centru de imagistică medicală. Până la finalul anului, o nouă policlinică multidisciplinară va fi deschisă tot în Iași, completând serviciile de sănătate disponibile acum sub marca Arcadia.